De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Amerika

Devils Tower National Monument

7 Actueel reisaanbod

Midden op de prairies van Wyoming steekt een gigantische rotszuil boven het prachtige landschap uit. Devils Tower National Monument kun je onmogelijk missen. Voor vele lokale Indianenstammen is Devils Tower een heilige plaats en neemt een belangrijke plek in binnen hun folklore en mythologie. Rondom de Tower kan je een mooie wandeling maken (van ongeveer een uur).

DEVILS TOWER - BUFFALO BILL COUNTRY

Dit gebied beslaat Amerika’s eerste nationale monument, Devils Tower, gelegen in het noordoosten van Wyoming, tot de stad die vernoemd is naar de beroemde Buffalo Bill. Deze country biedt een schitterende natuur van bergen, brede vlaktes en ongekende recreatiemogelijkheden.

Devils Tower National Monument                                                                                                           

Op 45 kilometer ten noordwesten van de stad Sundance torent een enorme rotszuil boven het landschap uit, het Devils Tower National Monument. Het was het eerste National Monument, in 1906 ingesteld door president Theodore Roosevelt. Deze 386 meter hoge basaltmonoliet is 60 miljoen jaar geleden ontstaan; daarbij werd magma tijdens vulkanische erupties omhoog gestuwd en vervolgens is het gestold. Basalt kristalliseert in zeskantige pilaren, waardoor diepe verticale groeven in de monoliet zitten.

Indianenstammen                              

Devils Tower is voor veel lokale Indianenstammen een heilige plaats en neemt een belangrijke plek in binnen hun folklore en mythologie. De buitenaardse aanblik van het gebied rond Devils Tower was voor regisseur Steven Spielberg de reden om hier zijn Science Fiction film 'Close Encounters of de Third Kind' op te nemen. Je kunt een mooie wandeling (ongeveer een uur) rond de Tower maken. Devils Tower mag worden beklommen, hoewel veel Indianen daar tegen zijn. Jaarlijks wagen ongeveer 4.000 bezoekers de klim naar de top. De verschillende lavakolommen hebben een eigen klimroute en moeilijkheidsgraad, variërend van gemakkelijk tot enkele van de moeilijkste ter wereld.         

Prairie Dog Town                                                                                                                                

Op de weg naar Devils Tower, ten westen van het Entrance Station, ligt de Devils Tower Prairie Dog Town, een grote kolonie prairie dogs (in dit geval de black-tailed prairie dog). De prairiehond is familie van de eekhoorn, woont in ondergrondse burchten, is zeer sociaal, altijd waakzaam en communiceert door 'blaffen'. Prairiehonden gedijen goed in beschermde en afgelegen gebieden.  

The Local Loop Tour

Om het gebied rondom Devils Tower te verkennen kun je de Local Loop Tour rijden. Dit is een route van 150 kilometer lang door het voormalige gebied van de Sioux Indianen van Sundance.


Reizen in de buurt van Devils Tower National Monument

Logo Doets Reizen Amerika

Devils Tower National Monument