Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

In Alberta kom je de 'brute kracht' van de natuur tegen... Behalve majestueuze gletsjers vind je er uitgestrekte prairies, compleet met cowboys en ratelslangen. Eén van de grootste attracties is het wildwest festival Stampede in Calgary, dat meer dan een miljoen bezoekers trekt, veelal in cowboy outfit. En in de Canadese Rocky Mountains stuitje op twee iconische Nationale Parken, te weten Banff en Jasper. Dinosaurus-fans opgelet: in Alberta ligt ook nog eens de dinosaurus-hoofdstad van de wereld!

Banff en Jasper Nationale Parken 

Banff is Canada’s eerste en meest iconische Nationale Park in de Canadese Rocky Mountains. De besneeuwde bergtoppen en gletsjermeren, deel van het Unesco werelderfgoed, zijn bij uitstek geschikt voor een fantastische camperreis of roadtrip. Overdag de berglucht opsnuiven op de fiets, op een van de talloze hiking trails of op ski’s, en ’s avonds je eigen kampvuur onder de sterren.. Om vanuit de lucht nog beter te kunnen bevatten hoe grandioos het landschap is, neem je de de Banff Gondola. Het nabijgelegen Jasper Nationaal Park is niet alleen bekend om het berglandschap en wildlife, maar ook om de natuurlijke warmwaterbronnen. Heerlijk ontspannen in de hot spring met uitzicht op de bergen is een ervaring waar je nog lang warme energie uit haalt.

Dinosaurus-hoofdstad van de wereld 

In Alberta kun je je eigen Jurassic Park roadtrip maken. Diep in de Canadese Badlands, een landschap waar veel dinosaurus-botten zijn gevonden, ligt Drumheller: de dinosaurus-hoofdstad van de wereld. Het is de uitvalsbasis om op een 'dinosaur dig' voor één dag te ervaren hoe het is om paleontoloog te zijn. Ook het Dinosaur Provincial Park ligt in Alberta. Hier zijn 58 soorten dinosaurussen ontdekt en honderden unieke fossielen uit dit gebied zijn in musea overal ter wereld te bewonderen. Deze plek is van zo groot belang voor onze kennis over het leven in de prehistorie, dat het ook deel is van het Unesco werelderfgoed. 

Winterschoon 

Winter in Alberta betekent pistes, ijskastelen en winterfestivals. In Edmonton, Alberta’s hoofdstad, gaan de culturele evenementen ook in de winter gewoon door. Bijvoorbeeld met het kunstfestival Deep Freeze, waar ook de oorspronkelijke inheemse bevolking - Cree, Saulteaux, Nakota Sioux, Blackfoot en Métis - een podium krijgt. In deze tijd van het jaar gaan de locals op ski’s door de straten die zijn versierd met ijssculpturen. Een bijzondere hobby is het skijoring, waarbij men zich op ski’s laat voorttrekken door hun hond. In de Rocky Mountains kun je je naast skiën ook wagen aan ijsklimmen in Johnston Canyon. De bevroren watervallen hangen aan de steile bergwanden als engelenhaar in de kerstboom. Het is een onvergetelijk gezicht, en ja, je kunt er ook tegen omhoog klimmen met een speciale uitrusting.

Reizen naar Alberta

Logo Doets Reizen Canada

Alberta