Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Peyto Lake ligt in Banff National Park langs de Icefields Parkway. Via een korte hike loop je naar het uitzichtplatform op de berg Bow Summit. Het indrukwekkende meer wordt gevoed door de gletsjer, links van het meer. De blauwe kleur ontstaat door meegevoerde mineralen en slib. Peyto Lake in Canada behoort tot de mooiste van het land en bij helder zonnig weer knalt de blauwe kleur het groene landschap uit.

Peyto Lake in Banff National Park

Peyto Lake is langs een korte trail te bereiken vanaf het hoogste punt op de route (Bow Summit, 2.069 m). Het meer met prachtig turkooizen kleurig water wordt gevoed door de Peyto Gletsjer ter linkerzijde; de gletsjer zorgt ook voor de bijzondere kleur doordat het bepaalde mineralen van de rotswand afschraapt. Vanaf hier voert de weg omlaag langs enkele meertjes. Bij ʻt Waterfowl Lake is er een goede kans om ʻmoosesʼ te zien.


Gletsjermeer in de Canadese Rocky Mountains

Peyto Lake is vernoemd naar Ebenezer William Peyto, een gids en stroper die hier ooit leefde. Het meer ligt in een vallei, de Waputik Mountains op een hoogte van bijna 1900 meter. Het bijzondere aan Peyto Lake is dat je het meer vanaf een veel hoger gelegen platform kunt bewonderen. Dit vormt een mooi contrast met de andere gletsjermeren in Banff National Park

Hoogtepunt tijdens het rijden van de Icefield Parkway

Peyto Lake verwelkomt toeristen sinds 1941 en heeft in al die jaren velen mensen doen verbazen. In noordelijke richting van de Icefields Parkway ligt Peyto Lake aan je linkerhand. De huurauto of camper parkeer je op de parkeerplaats. Vervolgens brengt een wandelpad je naar het uitzichtplatform. De wandeling is bergopwaarts dus neem wat water mee voor onderweg. 

Reizen in de buurt van Peyto Lake

Logo Doets Reizen Canada

Peyto Lake