Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Canada

Waterton Lakes National Park

35 Actueel reisaanbod

Waar de Rocky Mountains langzaam overgaan in de uitgestrekte prairies van Alberta ligt het schitterende Waterton Lakes National Park, met haar immens rijke flora en fauna. De kristalheldere wateren, denderende watervallen, kleurrijke rotsen en regenachtige beekjes creëren een onvergelijkbaar droomlandschap. De talloze wilde dieren, zoals bizons, poema’s, dikhoornschapen en zwarte beren maken een bezoek aan Waterton tot iets heel bijzonders, zeker als je daar de enorme variëteit aan wilde bloemen, die schitteren in de zon, bij optelt. Het relatief kleine Waterton Lakes National Park biedt, kortom, alles voor een perfecte dag in de natuur.

Wonderlijke Waterton Lakes

Waterton Lakes National Park is vernoemd naar het gelijknamige meer, dat is ontstaan uit overblijfselen van een gletsjer uit de ijstijd, en bestaat uit drie delen: Upper, Middle en Lower Lake. Samen vormen de wateren het epicentrum van dit natuurpark, dat het beste bezocht kan worden via een bootexcursie. Ervaren peddelaars kunnen met een kajaktocht naar Cameron Lake en zelfs de grens met Amerika oversteken! Het park grenst namelijk direct aan het Amerikaanse Glacier National Park en is de Canadese helft van het Waterton Glacier International Peace Park, dat in 1932 is opgericht als symbool van goede wil tussen beide landen.

Where the mountains meet the prairie

Waterton Lakes mag dan qua oppervlakte het kleinste Nationale Park in de Canadian Rockies zijn, het is óók een van de beste en veiligste plekken om zwarte beren te spotten. Stap aan boord van een watervoertuig naar keuze en laat je verbazen door grizzlyberen die zich voeden op de omliggende hellingen van de Lakes. In het natuurpark leven, naast beren, allerlei andere diersoorten, zoals wasberen, coyotes, bizons, elanden en poema’s. Wie Waterton Lakes in de herfst bezoekt, heeft zelfs kans om duizenden migrerende watervogels te spotten met op de achtergrond een schilderachtig geelrood berglandschap.

Hét hoogtepunt van West Canada

Eén van de meest bijzondere wandelingen die je ooit zult maken in Canada: Crypt Lake Hike. Na met een boot de Waterton Lakes over te steken wandel je omhoog naar Crypt Falls, zowat de hemel op aarde. De watervallen rondom het serene Crypt Lake storten bijna 150 meter omlaag. Deze ruim 17-kilometer lange trail is erg uitdagend; je moet zelfs door een 40-meter lange tunnel kruipen! Voor een minder intensieve trail hike je naar de Bison Paddocks, waar je talloze bizons in het wild ziet grazen, of het helblauwe Cameron Lake, dat – door de ingesloten ligging van het park - omringd wordt door bergpieken en gletsjers.

Vorstelijk verblijven

Om zo veel mogelijk van de rijke mix aan natuurschoon te ontdekken verblijf je in het pittoreske dorpje Waterton, dat direct aan de Waterton Lakes ligt. Hier vind je het fabelachtige Prince of Wales Hotel, met groene puntdaken en prachtige versieringen. Het hotel uit 1926 ligt midden in het Nationale Park op een heuvel en heeft een royaal uitzicht op het Upper Waterton Lake, dat met zijn 148-meter het diepste meer van de Canadese Rockies is. Neem in de zomer een frisse duik in het water en warm jezelf weer op tijdens een traditionele Afternoon Tea in het hotel.

De hoogtepunten van Waterton Lakes National Park

Waterton Lakes is misschien het minst bekende Nationale Park in Alberta, maar juist daarom de moeite waard om te bezoeken. Het ongerepte, onontdekte natuurpark ligt ten Zuiden van Calgary en is (nog) vrij van overvolle tourbussen. Dit zijn de activiteiten die je zeker wilt ondernemen:

  • Bezoek het driedelige Waterton Lake via een indrukwekkende bootexcursie;
  • Hike de intensieve, maar fantastische Crypt Lake Hike;
  • Verblijf als een koning(in) in het Prince of Wales Hotel;
  • Spot wilde bizonkuddes die vredig aan het grazen zijn;
  • Peddel naar Cameron Lake en vergaap je aan wilde grizzlyberen. 

Reizen in de buurt van Waterton Lakes National Park

Logo Doets Reizen Canada

Waterton Lakes National Park