Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

British Columbia is de plek om de legendarische orca ofwel killer whale te spotten. De hoofdstad Victoria ligt op Vancouver Island en is de perfecte uitvalsbasis voor whale watching. Het vasteland van British Columbia is met ruige bergketens, uitgestrekte wouden en koele meren een mekka voor de avontuurlijke camperreiziger. In de grootste stad van West-Canada, Vancouver, kun je alle kanten op, van wandelen en fietsen tot cruisen en shoppen.

Auto of campervakantie in British Columbia

British Columbia is bijna is bijna 23 keer zo groot als Nederland, terwijl er maar een kleine 5 miljoen mensen wonen. Je kunt hier nog echt de natuur ervaren. Van beren tot bergschapen, van wouden tot watervallen en fjorden en gletsjers, British Columbia staat garant voor genoeg avontuur om je Instagram te laten ontploffen. De beste tijd voor een trip is tussen maart en oktober. De maand september is ronduit spectaculair met roodkleurende bossen en heerlijke temperaturen tot 25 graden. 

De mooiste parken in Britisch Columbia:

Skiën en feesten 

Sneeuw- en skifanaten komen volop aan hun trekken in winters British Columbia, samen met Alberta de meest populaire wintersportbestemming van Canada. In de buurt van Vancouver vind je de ski resorts waar het ook goed shoppen, eten en feesten is. Voor een familievakantie of ruige off the beaten path-bestemmingen ga je naar het afgelegen binnenland, waar je door ongerepte berglandschappen suist. Het winterlandschap is betoverend en de temperaturen een stuk milder dan in andere delen van Canada. Laat die witte kerst maar komen! 

Een van de beste road trips ter wereld: Route 99 

De Canadese Route 99 staat al jaren in de top 5 van beste road trips ter wereld. Het rijden over de Sea to Sky Highway, zoals Route 99 ook wordt genoemd, is een unieke belevenis. De 400 kilometer lange weg loopt van het laaggelegen Vancouver omhoog langs Whistler, genesteld in de bergen. Dit is echt een zomertrip want de weg kan verraderlijk zijn en gaat op sommige plaatsen steil omhoog. Met de panorama’s met watervallen, wildlife en de in meren weerspiegelende bergtoppen is dit met recht een adembenemende roadtrip. 

De bijzondere cultuur van de Haida  

Haida Gwaii is een archipel voor de kust van British Columbia, tegen Alaska aan. De Haida cultuur bestaat al duizenden jaren. Dompel je onder in de geschiedenis van dit volk en bewonder het unieke design van hun totempalen, gecombineerd met een kanotocht of hike en een traditionele maaltijd. Dat de Haida cultuur nog springlevend is, bewijzen de vele kunstenaars die je aan het werk kunt zien in hun studio’s. Ze staan bekend om hun houtsnijwerken en mythische sculpturen uit lokaal zwart gesteente.

Reizen naar British Columbia

Logo Doets Reizen Canada

British Columbia