Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Canada

Haida House at Tllaal

40 Actueel reisaanbod

Canada en haar prachtige natuur en cultuur op intieme wijze beleven en ervaren? Dan is een bezoek aan het eiland Haida Gwaii een ongeëvenaarde belevenis. Haida Gwaii aan de Canadese westkust en bestaat uit diepe onaangetaste regenwouden, prachtige kustlijnen met rotsen en uitgestrekte zandstranden. Extra bijzonder is de aanwezigheid van inheemse culturen. Het eiland bezoek je per gids door middel van een verblijf in de prachtige Haida House at Tllaal.

De oostkust van Haida Gwaii 

Haida House in Tllaal ligt aan de pittoreske rivier de Tlell, en slechts op een steenworp afstand van een spectaculair zandstrand en weelderige duinen. De gunstige ligging, aan de rustige oostkust van Graham Island bij het dorp Tlell, ligt Haida House halverwege tussen Old Massett in het noorden en Skidegate in het zuiden. De rustige omgeving biedt de perfecte basis om de ongerepte wildernis, het oude erfgoed en de levende cultuur van Haida Gwaii te verkennen. Of geniet van een rustig uitje met een nachtelijk verblijf in een van de nieuwe Oceanfront Cabins. 

Haida House

De Haida House lodge, die in de jaren tachtig van de vorige eeuw werd gebouwd, was oorspronkelijk een particuliere herberg met de naam Tlell River House. Na het veranderen van eigenaar werd het een trofeeënjachthut en werd het gesloten voor het niet-jagende publiek. In 1995 riep de Raad van Haida Nations op tot het einde van de recreatieve berenjacht op Haida Gwaii en trok de laatst overgebleven berenjachtvergunningen met succes in door de aankoop van het eigendom via de Haida Enterprise Corporation. In 2012 werd de lodge heropend als het Haida House in Tllaal, en begon de bezoekers te verwelkomen op zoek naar authentieke culturele ervaringen. In 2015 verwierf Haida House het naburige landgoed en voegde daarmee nog eens 44 hectare ongerept land toe aan onze bestaande 8 hectare. Haida House is een voorstander van inheems toerisme en hanteert een 'leave no footprint' filosofie.

Ontdek het echte Canada

Haida Gwaii, voor de noordkust van British Columbia, is een gematigde archipel vol met wilde dieren, oude regenwouden, ongerepte rivieren en baaien en inheemse erfgoedsites. Sinds mensenheugenis heeft het Haida-volk deze heilige plaats gerespecteerd, geëerd en beschermd. Ga mee op een ontdekkingsreis, en ervaar de rijke cultuur en het ongerepte land.


Reizen in de buurt van Haida House at Tllaal

Logo Doets Reizen Canada

Haida House at Tllaal