Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Canada

Kootenay National Park

41 Actueel reisaanbod

Ingesloten tussen Banff en Yoho ligt het fenomenale Kootenay National Park, dat geliefd is door haar rijke contrasten van ijskoude bergmeren en stomende waterbronnen. Neem de 60-minuten durende scenic drive en ontdek achter elke bocht een nieuwe verrassing. In Kootenay National Park ben je heel de dag zoet met het ontdekken van diepe kloven, het zoeken naar woeste watervallen en het wandelen van uitdagende trails. Verblijf in een van de vele lodges en campgrounds en mis niets van Kootenay National Park.

Over de bergen en door het dal

De smalle rotswanden van Sinclair Canyon markeren de ingang van het fantastische Kootenay National Park, dat in 1920 werd opgericht als overeenkomst om een nieuwe snelweg aan te leggen door de Rockies. Pak een auto of camper en neem de 60-kilometer lange parkweg langs adembenemende uitgestrekte berglandschappen, ijzige bergtoppen én de azuurblauwe wateren van de Vermilion River en Kootenay River, waar het park naar is vernoemd. Eén van de hoogtepunten is Marble Canyon, waar je prachtige foto’s kunt maken van bemoste rotswanden, diepe kalkstenen canyons en wilde gletsjerstromen. Let wel goed op de weg, want het kan zó gebeuren dat er een kudde bighoorn sheep , met gekrulde hoorns, de weg blokkeren.

Hot & cold in Kootenay National Park

Eén van de redenen om naar Kootenay National Park te gaan zijn de talloze warmwaterbronnen, met als topattractie de Paint Pots: met haar gele oevers en rode mineraalbronnen, een kleurrijk decor dat de inheemse bevolking voorzag van okergele verf. De Paint Pots zijn eenvoudig te bereiken via de wandelroute langs de prachtige Numa Falls, waar je ongetwijfeld even wilt stoppen. Na al die warmte en inspanning is Olive Lake dé plek om af te koelen. Dit kleine en heldergroene meer heeft allerlei toegankelijke hiking trails en fantastische uitkijkpunten, waar je talloze vogels en vissen kunt spotten. 

Resort in de rotsen

Voor je bezoek aan Kootenay National Park is Radium Hot Springs een geweldige uitvalsbasis. In het gelijknamige resort, dat midden in de bergen ligt, vind je het grootste warme mineraalbad van Canada. Dompel je onder in heerlijk warm bronwater (43 graden), dat haar melkachtige blauwe kleur te danken heeft aan de mineralen, en kom volledig tot rust. Geniet van massage- en welnessbehandelingen, sauna’s, dompelbaden en stoomcabines terwijl je uitkijkt over de uitgestrekte valleien in de omgeving. Liever de mensenmassa ontwijken? Kampeer dan op de Redstreak Campground, dichtbij de ingang, of de Dolly Varden Campground, dat midden in de wildernis van het park ligt!

Warmlopen voor Kootenay National Park

Of het nu de woeste watervallen of warmwaterbronnen zijn: Kootenay National Park is een geweldige plek om van de natuur te genieten, maar ook de perfecte omgeving om tot rust te komen in een luxe resort. Hoe jouw bezoek aan Kootenay er ook uitziet, deze hoogtepunten mag je zeker niet missen:

  • Dompel je onder in het grootse mineraalbad van Canada;
  • Geef je dag kleur in de warme, okergele natuurbronnen Paint Pots;
  • Wandel uitdagende of juist toegankelijke trails door het park;
  • Kom volledig tot rust in één van de luxe bergresorts;
  • Of kampeer in de ongerepte natuur op de Dolly Varden of Redstreak Campground.

Reizen in de buurt van Kootenay National Park

Logo Doets Reizen Canada

Kootenay National Park