De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Bij de herkomst van een goede wijn denk je niet meteen aan Canada, maar Okanagan Valley verandert alles. Het is bijzonder populair onder de liefhebbers. Niet alleen de omgeving met z’n glooiende heuvellandschapen en goudgele woestijnprairies is prachtig, ook de wijn smaakt voortreffelijk. Bezoek een van de vele wineries die deze streek rijk is.

Wijnstreek in Canada 

Kelowna en Vernon

De Okanagan vallei ligt verscholen tussen de ruige Canadian Rockies en de regenwouden van de kust. Een streek waar recreatiemeren omsloten zijn door wijn- en fruitgaarden en de wijnindustrie floreert. Rondom Kelowna kun je een paar zeer luxe wineries bezoeken. De favorieten van Melvin, zijn: Mission Hill Winery, Quails Gate Winery en Tantalus Vineyards. Reserveer wel op tijd, de winery tours zijn zeer gewild onder Canadezen en Amerikanen toeristen.

Osoyoos

Het dorp Osoyoos, dat in het zuiden op de grens met Amerika ligt, is in het voorjaar en in de zomer voor Canadese begrippen extreem heet. Het landschap is dor en glooiend. Op de heuvels met uitzicht op het Osoyoos-meer ligt het NK’Mip Spirit Ridge Vineyard hotel. Naast een museum en golfbaan heeft het hotel zijn eigen wijnkelders en wijngaarden: de NK'MIP Cellars. 

Enorm contrast met de rest in West-Canada

Okanagan Valley vormt een welkom contrast met de gletsjermeren, bergpieken, watervallen, regenwouden en wildlife safari’s van West-Canada. Het maakt je beleving compleet. Cheers!

Reizen in de buurt van Okanagan Valley

Logo Doets Reizen Canada

Okanagan Valley