Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Deze Canadese provincie bestaat grotendeels uit desolaat toendralandschap, rustige meren en glooiende heuvels. Maar in de hoofdstad Winnipeg is het juist cultuur wat de klok slaat (toe maar!... 40 musea, theaters en galeries). Ook wat temperatuur betreft biedt Manitoba uitersten: 's zomers loopt het kwik op tot zo'n 40 graden terwijl de poolwind de temperatuur tijdens de winter, bijvoorbeeld in Winnipeg, laat afdalen tot 20 onder nul. Manitoba schrikt niet van extremen... Ach, het levendige, bruisende Winnipeg staat dan weer in schril contrast met het geïsoleerde stadje Churchill, waar je oog in oog met een ijsbeer kunt staan.

Trots op de natuur

Churchill is een kleine, afgelegen plaats aan de Hudson Bay, waar mens en natuur harmonieus samenleven is. Het is tevens de Polar Bear Capitol of the World. De lokale gemeenschap is volledig op de aanwezigheid van wilde ijsberen ingespeeld (weet er alles van) en nog mooier: het massatoerisme heeft deze plek (nog) niet ontdekt. Laat je verrassen door de saamhorigheid van de inwoners en maak kennis met een ijsbeer, als je durft.

Toendra en kantoortorens

Daar waar de inwoner van Churchill zich op een gemotoriseerde slee over de toendra beweegt, nipt de hoofdstedeling in Winnipeg van een cappuccino op een terras. Hier komt de kunstliefhebber aan z’n trekken met een ruimhartig aanbod van veertig musea, vele theaters en galeries. De moderne kantoortorens rijzen hoog boven de prairie uit en tekenen de skyline, maar tegelijkertijd herbergt Winnipeg ook prachtige, historische gebouwen.

Van toendra naar paarse weide

Ook tijdens de zomermaanden is er genoeg wildlife in Manitoba. Echte waaghalzen kunnen zwemmen met de beluga, een walvissoort waarvan er zo’n 60.000 in de Hudson Bay leven. De uitgestrekte toendra verandert tijdens de zomermaanden in een weide van paarse bloemen. Je ziet er vogels, zeehonden, poolvossen en hazen. Houd je, kortom, van natuurschoon en vriendelijke mensen? Maar heb je ook spanning en adrenaline nodig? Boek dan jouw Manitoba-adventure bij Doets Reizen. 

Reizen naar Manitoba

Logo Doets Reizen Canada

Manitoba