Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

De essentie van wat Newfoundland te bieden heeft ervaar je het beste op Fogo Island. Dit prachtige eiland herbergt daarnaast één van de meest bijzondere hotels ter wereld: Fogo Island Inn. Het is er rustig en je kunt er prachtig wandelen naar art studio's en er huist een kleine kudde kariboes op het eiland. Tot halverwege de zomer drijven er rondom het eiland grote ijsschotsen voorbij. Op het eiland staan verschillende dorpjes met pastelhuisjes die worden bewoond door vriendelijke bevolking. Voor liefhebbers van kunst en bijzondere landschappen is een bezoek aan Fogo Island een must en 'one in a lifetime experience!'

Het verhaal achter Fogo Island

De initiatiefneemster van Fogo Island, Zita Cobb, is geboren op het eiland. Zij komt uit een groot gezin. Zij woonden heel eenvoudig op Fogo Island. Zita mocht als enige uit het gezin studeren. Ze werd één van de meest succesvolle zakenvrouwen van Canada die op haar 43ste kon gaan rentenieren. Na verschillende andere goede doelen projecten besloot Zita om het toerisme op Fogo Island een boost te geven. Zodat er werkgelegenheid zou komen voor de inwoners.

Bezoek Fogo Island

Fogo Island ligt aan de noordoostkust van Newfoundland. ‘Fogo’ is in het Portugees vuur. De zeemannen zagen vroeger  vuurtjes branden op het strand. Vandaar Fogo Island. Het is een klein eiland van ongeveer 35 bij 25 km en heeft 2400 inwoners. Je komt er met een ferry van ongeveer een uur. Vrijwel al het materiaal voor de bouw en de inrichting komt van Fogo Island of Newfoundland. Ook het personeel van de Fogo Island Inn komt van het eiland.

Verblijf op Fogo Island

The Fogo Island Inn staat garant voor een 5sterrenbeleving. Een hartelijk ontvangst en heel persoonlijk. Zitten op de schommelstoel kan je genieten van een prachtig uitzicht want Fogo Island Inn ligt op een geweldige locatie. Op de rotsen aan de oceaan. Ook het eten is een culinair hoogstandje.

Reizen in de buurt van Fogo Island

Logo Doets Reizen Canada

Fogo Island