Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer

De essentie van wat Newfoundland te bieden heeft ervaar je het beste op Fogo Island. Dit prachtige eiland herbergt daarnaast één van de meest bijzondere hotels ter wererld: de Fogo Island Inn. In 1680 waren er al Europese settlers op Fogo Island. Het is er rustig en je kunt er prachtig wandelen naar art studio's en er huist een kleine kudde kariboes op het eiland. Tot halverwege de zomer drijven er rondom het eiland grote ijsschotsen voorbij. Op het eiland staan verschillende dorpjes met pastelhuisjes die worden bewoond door vriendelijke bevolking. Voor liefhebbers van kunst en bijzondere landschappen is een bezoek aan Fogo Island een must en 'one in a lifetime experience!'

Fogo Island ligt aan de noordoostkust van Newfoundland. ‘Fogo’ is in het Portugees vuur. De zeemannen zagen vroeger  vuurtjes branden op het strand. Vandaar Fogo Island. Het is een klein eiland van ongeveer 35 bij 25 km en heeft 2400 inwoners. Je komt er met een ferry van ongeveer een uur.

Zita Cobb, de initiatiefneemster, is geboren op het eiland. Zij komt uit een groot gezin. Zij woonden heel eenvoudig op Fogo Island. Zita mocht als enige uit het gezin studeren. Ze werd één van de meest succesvolle zakenvrouwen van Canada die op haar 43ste kon gaan rentenieren .
Na verschillende andere goede doelen projecten besloot Zita om het toerisme op Fogo Island een boost te geven. Zodat er werkgelegenheid zou komen voor de inwoners.


Vrijwel al het materiaal voor de bouw en de inrichting komt van Fogo Island of Newfoundland. Ook het personeel van de Fogo Island Inn komt van het eiland.
The Fogo Island Inn staat garant voor een 5sterrenbeleving. Buiten al werden wij hartelijk verwelkomd. Er werd geholpen met de koffers en bij de incheck wisten ze eigenlijk al zonder ons voor te stellen wie wij waren. Dit zonder overdreven gedoe, gewoon heel persoonlijk. Onze koffers werden naar de kamer gebracht en na het uitpakken konden wij genieten van een overheerlijk kopje cappuccino dat ondertussen op de kamer was gebracht. Geweldig moment, met een lekker bakkie, zittend in de schommelstoel heerlijk te genieten van het uitzicht. Fogo Island Inn ligt op een geweldige locatie. Op de rotsen aan de oceaan.
Ook het eten is een culinair hoogstandje. Heerlijk! Ook een aanrader is om na het eten te relaxen in de sauna en de jacuzzi op de bovenste verdieping. Genieten, niet alleen van de jacuzzi, maar ook van de sterrenhemel en het ruizen van de oceaan. 

Reizen in de buurt van Fogo Island

Logo Doets Reizen Canada

Fogo Island