Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Canada

Gros Morne National Park

3 Actueel reisaanbod

Het kostte 'Moeder Natuur' zo’n 485 miljoen jaar om dit natuurgebied te scheppen, maar dan heb je ook wat. Want Gros Morne National Park is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, met indrukwekkende grijze granietwanden en veel bijzonder wildlife. Oprijzende fjorden en humeurige bergen steken ver uit boven de diverse stranden, bossen en kliffen. Wandel over prachtige paden, spot elanden, vossen, lynxen of zwarte beren, en ontdek de spectaculaire aardmantel van dichtbij!

Groot is een understatement

De Franse vertaling van ‘gros’ is groot en zelfs dát is een understatement voor het Gros Morne National Park in Canada, dat wel iets weg heeft van Hawaii. Het park beschikt over natuur prachten, zoals de op één-na-hoogste bergtop van de Long Range, een zoetwater fjord beschermd door torenhoge kliffen, zandige stranden en tuimelende watervallen. Allemaal ontstaan als gevolg van een eeuwenoude continentendrift. Deze natuurpracht is inmiddels bestempeld tot UNESCO-werelderfgoed en terecht! Want Gros Morne is de perfecte locatie voor verschillende activiteiten zoals, een boottour, kajakken en indrukwekkende hiking trails.

Trek je wandelschoenen maar aan

Met 22 wandelroutes zit er altijd wel een trail bij die past bij jouw niveau. De langste en pittigste is de Gros Morne Mountain Trail die leidt naar de top van de 807-meter hoge Gros Morne Mountain. De vriendelijkere Lookout Hills Trail brengt ook de minder ervaren wandelaar naar een adembenemend uitzicht. Altijd al naar Mars gewild, maar geen behoefte aan een lange ruimtereis? Wandel dan over het maanlandschap van The Tablelands, het zeldzame eindresultaat van een botsing tussen twee continenten miljoenen jaren geleden! Een van de weinige plekken op aarde waar je over de aardmantel kunt lopen. Na al dat wandelen toe aan iets anders? Peddel dan met een kajak over de Bonne Bay, maak een boottocht over de prachtige Western Brook Pond of geniet van een briljante zonsondergang bij de historische vuurtoren van Lobster Cave Head.

Overnacht in Gros More National Park

Neddies Harbour Inn is een kleinschalige accommodatie in het Gros Morne National Park. Het terras biedt een adembenemend uitzicht op de Bonne Bay, waar je na een intensieve wandeling heerlijk met een kop koffie tot rust kunt komen. Maar ook het Ocean View Hotel, op 1km van Gros Morne National Park, is een perfecte uitvalbasis voor een bezoek aan het natuurpark. Zo kun je in dit hotel genieten van heerlijke lokale kreeft en mosselen óf je vergapen aan het uitzicht over de oceaan.

Hoogtepunten in Gros Morne National Park

Met oneindig veel wandelroutes, dramatische kustlijnen en goudgele tafelbergen is Gros Morne National Park een waar plaatje en dit zijn de must do’s:

  • Loop over de geelbruine aardmantel van de Tablelands;
  • Verover de op-een-na-hoogte piek van de Newfoundland: The Gros Morne Mountain;
  • Peddel met een kajak over de Bonne Bay;
  • Ga op avontuur met een boot over de Trout River Pond of Western Brook Pond;
  • Wandel de Lookout Hills Trail en geniet van het beste uitzicht vanaf de Patridgeberry Hill;
  • Aanschouw een schitterende zonsondergang vanaf Lobster Cove Head. 

Reizen in de buurt van Gros Morne National Park

Logo Doets Reizen Canada

Gros Morne National Park