Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Maitland Bridge kan je zien als ingang van het prachtige en groene Kejimkujik National Park in Nova Scotia. Maitland Bridge is een gemeenschap in de Canadese provincie Nova Scotia, gelegen in Annapolis County op Trunk 8 die hier de rivier de Mersey oversteekt. Het is vernoemd naar generaal Sir Peregrine Maitland, luitenant-gouverneur van Nova Scotia van 1828 tot 1834. Maitland is een klein plaatsje ten westen van Truro.

Kejimkujik National Park

Bij Maitland Bridge vind je de toegangsweg voor Kejimkujik National Park. Het is een uitgestrekt natuurgebied waar je zeer goed kan wandelen. Je komt langs meren, watervallen, open vlaktes, dichte wouden en nog veel meer. De vele natuur trekt ook een flink aantal dieren aan. Let goed op want misschien kom je wel een beer, bever of een hert onderweg tegen in Kejimkujik National Park. 

Bewonder het grootste houten schip van Canada

In 1874 werd in Maitland het grootste houten schip van Canada gebouwd door William D Lawrence. Het was nog behoorlijk succesvol ook en brak diverse records. Bij Lawrence House is ook een uitzichtpunt voor de Tidal Bore, het getijdenverschil. Het Lawrence House is van juni tot half oktober te bezichtigen (’s zondags gesloten). Er wordt een vrijwillige bijdrage verwacht.

Onze topbestemming in de buurt van Maitland Bridge

Reis in de buurt van Maitland Bridge

Logo Doets Reizen Canada

Maitland Bridge