De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Pictou is een plaats in Nova Scotia, Canada. Pictou is een historische plaats en dat zie je nu nog overal terug. De pittoreske straatjes zijn prachtig om door heen te wandelen tijdens je vakantie in Atlantisch Canada. Pictou is een belangrijk scheepsbouwcentrum en ook de kreeftenvangst is een belangrijke bron van inkomsten.

De geschiedenis van Pictou

Pictou is de plaats waar in 1773 de eerste Schotten arriveerden met het schip Hector en hier New Schotland stichtten. De stad ademt nog steeds de sfeer uit van deze eerste pioniers. De omgeving van de haven is een uitermate pittoresk en oefent een grote aantrekkingskracht uit op kunstenaars. Er zijn dan ook diverse ateliers en kustgalerijen. In de haven ligt een replica van het schip "Hector" waar de eerste 25 Schotse families 21e eeuw geleden mee aankwamen.

Bezienswaardigheden in Pictou

Naast de scheepsbouw hebben de inwoners van Pictou nog meer te laten zijn. Zo kan je een bezoek brengen aan het Hector National Exhibit Centre, een cultureel centrum waar veel van het Schotse erfgoed wordt getoond. Verder is het Northumberland Fisherie Museum interessant. Het is gevestigd in een oud treinstation.

Het verhaal van Pictou

Pictou is lokaal vooral bekend omdat de stad een spook herbergt. Bovendien wordt op mistige dagen geregeld een brandend zeilschip waargenomen waar enge geluiden vanaf komen. Ook inwoners van het aan de overkant liggende Prince Edward Island kunnen dat beamen.

Reizen in de buurt van Pictou

Logo Doets Reizen Canada

Pictou