Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Canada

Kluane National Park

3 Actueel reisaanbod

Dit beschermde natuurpark is de thuisbasis van ‘s werelds grootste non-polaire ijsvelden, verschillende inheemse stammen én de hoogste bergtop van Canada. Door de sprankelende Alsek Valley stroomt de wildernisrivier Alsek River, die gevoed wordt door aloude gletsjerstromen. Bovendien leven er in Kluane National Park talloze wilde dieren, zoals wolven, dunhoornschapen en kariboes. Maar het meest bijzonder is zonder twijfel de enorme populatie grizzlyberen, die je soms al vanuit de auto kunt spotten. Volg diverse wandelroutes en scenic drives vanaf Haines Junction om niets te missen van het natuurpark met de meest actieve, non-polaire gletsjers van de wereld!

Net als in de film

Het is dankzij Kluane National Park dat The Yukon bekend staat als één van de mooiste gebieden in Canada. Vanuit het hele land komen reizigers naar Kluane National Park om te rijden over slingerende alpinepassen, te varen langs afkalvende gletsjers en te wandelen langs indrukwekkende uitkijkpunten, zoals het helblauwe en zeer rustige Kluane Lake – het grootste meer in Yukon. Naast de toegankelijke trails zijn er allerlei langere hikes, die je kunt volgen vanaf Haines Junction, zoals de St. Elias Lake, Auriol en Dezadeash River Trail. Maar de beste panorama’s zie je vanuit de lucht. Je gelooft je eigen ogen niet als je met een klein vliegtuigje of helikopter over de reusachtige bergtoppen en ijsvlakten scheert en in de verte de 6.000-meter hoge top van Mount Logan aanschouwt. In Kluane National Park zit je midden in je eigen actiefilm.

Even helemaal niks

Om te kunnen genieten van het wonderlijke Kluane hoef je écht niet diep het Nationale Park in. Vanaf de ingang is het slechts een korte rit naar Kathleen Lake, waar de indrukwekkende bergen van Kluane Range reflecteren op het kristalheldere water. Hier kun je fantastische wandelingen maken, zoals de route naar King’s Throne en de Loop Trail. Of een kajak pakken en al peddelend over het meer de fascinerende natuur van dichtbij bewonderen. Even helemaal tot rust komen? Dan zijn er in Kathleen Lake talloze plekken om heerlijk ontspannen te picknicken

Terug in de tijd

Nergens is de serene rust van Canada zó goed merkbaar als in Kluane National Park. Het is bijna therapeutisch. Kampeer op één van de vele campgrounds in en rondom het park en het is alsof je terug in de tijd reist. Naar een moment zonder smartphones, toen het nog normaal was om urenlang met elkaar te kletsen. De vriendelijkheid van de Canadezen spat ervan af!

Kluane National Park: gedomineerd door bergen en gletsjers

Kluane National Park, dat in het zuidwesten van The Yukon ligt, is een gebied van extremen. Machtige bergen, diepe valleien, uitgestrekte moeraslanden en hooggelegen ijsvelden, maar óók vredige gletsjermeren en knusse kampeerplekken. Waar je ook voor komt, dit zijn de dingen die je niet mag missen in Kluane National Park:

  • Hike de Dezadeash River Trail of de nóg uitdagendere St. Elias Lake Trail;
  • Aanschouw het turkooizen Kluane Lake, The Yukon’s grootse meer;
  • Verbaas je over de bijna 6.000-meter hoge Mount Logan;
  • Scheer langs ijsvelden, moeraslanden en bergtoppen in een vliegtuigje; 
  • Peddel over het wonderlijke en rustgevende Kathleen Lake;
  • Overnacht in een van de meest fantastische campgrounds in Canada.

Reizen in de buurt van Kluane National Park

Logo Doets Reizen Canada

Kluane National Park