Bosbranden Jasper Meer info

Hongkong heeft als financiële metropool een waanzinnige aantrekkingskracht. Deze levendige stad is meer dan belastingvrij winkelen of imposante wolkenkrabbers. Hongkong kent twee gezichten. Zo steekt de zakelijke concrete jungle van Quarry Buildings steekt schril af bij de magische zonsondergang in Sunset Peak. Ministaat Hongkong heeft 262 eilanden die door schitterende natuur omringd zijn. Maar één ding staat overal als een paal boven water: de positieve vibe.

Sham Shui Po

Elke wijk heeft z’n typische cultuur die in de loop der tijd is gevormd door de vele gemeenschappen en nationaliteiten. Zo is Sham Shui Po van oudsher een eenvoudige arbeiderswijk waar een gemoedelijke sfeer heerst, een die je nergens anders in Hongkong voelt. Er huist een rijke geschiedenis achter de nederige gevels van de gebouwen.

Karaoke tot in de vroege uren

In Hongkong kun je op elke straathoek eten, overal tref je verrukkelijk streetfood. Gelukkig is het aanbod van restaurants groot. Schuif, als dat lukt, zeker aan bij Yum Ca en Duddell’s op Hong Kong Island voor de lekkerste dim sum die je ooit hebt gegeten. Uitgaan doe je in Lan Kwai Fong, waar je je lol op kunt in meer dan negentig restaurants en bars. Van stijlvolle wijnproeverijen tot bars met karaoke: dit nachtleven heeft tot in de vroege uren voor ieder wat wils.

Terug in de tijd op Lantau

Je gaat een stap terug in de tijd in Tai O, een traditioneel vissersdorp op eiland Lantau, waar het grootste deel van de huizen nog op palen staat. Struin over de houten paden, bezoek een tempel en ervaar de magie die er hangt. Blijf, als dat mogelijk is, in ieder geval tot de ochtend want Lantau Peak staat bekend om z’n begeerlijke zonsopgang. Je kunt op Lantau ook de Ngong Ping kabelbaan omhoog nemen om het megagrote bronzen boeddha-beeld, Tian Tan, te bewonderen.

Aquarium of Disney?

Kinderen zijn snel tevreden in Hongkong, zeker als je met ze naar Ocean Park, een van de grootste zeeaquaria ter wereld, gaat. Er zwemmen vijf duizend vissen in het aquarium dat drie verdiepingen hoog is. Geniet van spectaculaire fonteinenshows met clowns, acrobaten en jongleeracts. Uitgekeken op vis en de binnenstad? Breng dan een bezoek aan het kleinste en, volgens kenners, meest charmante Disneyland-park ter wereld.

Kwade geesten en draken

In welk seizoen je Hongkong ook bezoekt, er is altijd iets te vieren in festivalcity. Het Drakenbootfestival waarbij atleten drie dagen lang intensief tegen elkaar racen is een van de grootste stadsfeesten. Ook het Lantaarnfestival, in de herfst, is populair. Volgens de Chinese overlevering sluipen tijdens de nacht van de eerste volle maan van het nieuwe Chinese jaar kwade geesten de stad in. Daarom gaan duizenden inwoners dan de straat op met versierde lantaarns, in de hoop de geesten buiten de stad te kunnen houden.

Reizen naar Hong Kong

Logo Doets Reizen China

Hong Kong