Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Denemarken is vanuit Nederland perfect te bereiken met eigen auto, al op een kleine 8 uur vanaf Utrecht ben je in dit veelzijdige land. Eén van de bekendste regio’s is rondom de hoofdstad Kopenhangen. Københavns Amt is een voormalige provincie in Denemarken die de grootste steden van het land omvatten zoals Kopenhagen, Frederiksberg en het eiland Seeland. In 2007 schafte Denemarken alle provincies af en maakte regio’s, waaronder Hovedstaden.

Perfecte balans tussen steden en natuur

Naast de hoofdstad bevinden de eilanden Seeland en Bornholm zich ook in de regio Hovedstaden. Je vindt hier een perfecte balans tussen natuur en steden. Gelegen in de Oostzee ter hoogte van de Zweedse zuidkust tref je Bornholm. Het eiland is heuvelachtig, kent grote bossen en mooie witte stranden. Het eiland kun je het beste per fiets of per auto ontdekken. De idyllische dorpen met gekleurde huizen hebben elk een eigen karakter. Rijd je vanaf Kopenhagen naar het noorden, dan kom je terecht aan de Deense Rivièra. De Noordkust van Seeland is een perfecte vakantiebestemming met eindeloze zandstranden en de frisse zilte lucht. De regio Seeland valt onder meerdere Deense regio’s en is verweven door meerdere provincies. Naast de vele fiets-, wandelrouters en uitgestrekte stranden vind je hier ook veel kastelen.

Ideale stedentrip
Eén van de bekendste steden in Hovedstaden is natuurlijk Kopenhagen. Deze stad kent een rijke geschiedenis wat wordt afgewisseld met hippe wijken, schitterende stadsparken en culinaire hoogstandjes. Nyhavn is een mooie start van jouw bezoek aan deze stad. Vroeger was dit de verzamelplaats voor zeelieden, wat een rauw randje had met veel drank en vrouwen. Vandaag de dag zijn deze iconische gekleurde havenhuisjes een populaire spot met winkels, restaurant en gezellige cafés. Vanuit hier wandel je over de promenade waar je, via het bronzen beeld van de kleine zeemeermin, het Koninklijk Paleis Amalienborg betreed. Vergeet geen bezoek te brengen aan de Botanische tuinen. De 27 tellende glazen huizen zijn de thuisbasis voor duizenden verschillende soorten planten, bloemen en een schitterende vlindertuin. Voor een dag plezier ben je bij Tivoli aan het juiste adres. Dit historische juweeltje opende in 1843 zijn deuren en is een mix van attracties, sprookjes en cultuur. 

Bestemming in Hovedstaden

Reis naar Hovedstaden

Logo Doets Reizen Denemarken

Hovedstaden