Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Tussen hoge bergpieken en aan de over van de Dordogne, ligt het plaatsje Mont Dore. Zowel in de zomer als in de winter kun je hier genoeg beleven. In ze winter is het plaatsje omgetoverd tot wintersportcentrum en in de zomer kun je er prachtige hikes maken.

Bergen en valleien 

Van de vele bergpieken is de Puy de Sancy er eentje die er zeker bovenuit springt. Met een hoogte van 1885 meter is deze berg de hoogste van dit gebied. Vanaf beneden is het mogelijk om met een kabelbaan de top te bereiken. Bij helder weer heb je hier adembenemend mooi uitzicht over de talloze bergtoppen. Misschien vang jij zelfs wel een glimp op van de Alpen! Naast de vele bergtoppen zijn er ook prachtige valleien te vinden in het gebied Auvergne. De Chaudefour Valley is één van de mooiste gletsjervalleien en is sinds 1991 een erkend natuurgebied. In deze vallei kun je prachtig wandelen en bewonder je de meest bijzondere bloemen. Onderweg heb je zelfs kans om wilde dieren te spotten als bijvoorbeeld een moeflon, ree of een valk.

Één van de mooiste vulkaangebieden 

Het Parc des Volcans was ooit één van de meest actieve vulkaangebieden van de wereld. Inmiddels zijn er geen vulkanen meer actief en is het juist een gebied wat zich perfect leent voor het maken van mooie wandelingen. Voor de echte avonturiers onder ons, is het mogelijk om te paragliden over het vulkanische gebied. Heb je niet zo’n zin om zelf te gaan wandelen? Je kunt hier ook verschillende routes per paard doen. Zo kom je ook op de meest bijzondere plekjes. 

Onze topbestemming in de buurt van Mont Dore

Reis in de buurt van Mont Dore

Logo Doets Reizen Frankrijk

Mont Dore