De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Bij de stad Clermont Ferrand moet je niet denken aan een klein stadje. Met zo’n 145.000 inwoners is het uitgegroeid tot een grote stad. Veel mensen die onderweg zijn naar het zuiden van Frankrijk maken een tussenstop in deze stad en staan vaak versteld van de mooie bezienswaardigheden die er te vinden zijn.

Het ontstaan van de bijzondere binnenstad

Meer dan tweeduizend jaar geleden is deze stad ontstaan. Het jaar 1630 was erg belangrijk, toen werden de twee dorpen Clermont en Montferrand samengevoegd. Het Middeleeuwse karakter van het dorpje Montferrand is nog steeds te bezichtigingen. Deze stad bezit namelijk over één van de oudste wijken van Frankrijk. Ook in Clermont zijn bijzondere gebouwen en bezienswaardigheden te bewonderen. Je vind er fonteinen van lavasteen, de Notre-Dame-du-Port Basiliek, Place de Jaude en ook het prachtige park Jardin Lecoq is met haar prachtige tuin en kleurrijke bloemen zeker een bezoek waard.

Kandidaat voor de titel Europese Culturele Hoofdstad van 2028

Tijdens je verblijf in Clermont Ferrand zul je je zeker niet vervelen. Er worden talloze festivals, voorstellingen en evenementen georganiseerd. Dit alles heeft er ook voor gezorgd dat de stad een zeer goede kandidaat is voor Europese Culturele Hoofdstad. Jong en oud werken er met elkaar aan om deze prijs binnen te halen. Tijdens een wandeling door de stad, zul je merken dat het bruist en dat mensen er met liefde wonen.

Je hoeft niet bang te zijn voor vulkaanuitbarstingen

Clermont Ferrand ligt het dichtst bij Parc des Volcans in de Auvergne. Vanaf de stad raden wij je aan om zeker naar dit prachtige natuurgebied te gaan. De vulkanen zijn inmiddels uitgewerkt, maar het ruige landschap is nog altijd erg mooi voor het ondernemen van activiteiten. Je kunt er kiezen uit ontzettend veel wandelingen. Wandel tussen de toppen, in de valleien, langs de rivieren, door de sfeervolle dorpjes en je zult versteld staan van deze prachtige omgeving.  

Onze topbestemming in de buurt van Clermont Ferrand

Reis in de buurt van Clermont Ferrand

Logo Doets Reizen Frankrijk

Clermont Ferrand