Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Frankrijk

Noord-West Frankrijk

1 Actueel reisaanbod

Op zoek naar zowel een actieve als een ontspannen vakantie? Op slechts een paar uur rijden van Nederland liggen de prachtige plaatsen van Noord-West Frankrijk. Doets Reizen brengt je langs de ruige rotsen, diepe kliffen en schitterende natuurgebieden van deze streek. Ook voor de avonturiers onder ons is hier genoeg te beleven. De meest bijzondere plekken van Normandië, Bretagne en Pays de la Loire zullen wij je laten zien.

Autorondreizen door Noord-West Frankrijk

Noord-West Frankrijk is slechts een paar uur rijden van Nederland, maar zodra je Normandië bereikt en de steile, witte rotsen rond een kustplaats als Dieppe ziet, ben je toch ineens ‘heel ver weg’. Deze regio van Frankrijk – Normandië, Bretagne, Pays de la Loire – combineert de ruigheid van rotsen, kliffen en menhirs met schitterende natuurgebieden (Marais Poitevin) en sfeervolle kustplaatsjes als Granville, Honfleur, Saint Brieux en Les Sables d’Olonne. Of je nu een actieve of een meer ontspannen vakantie wilt: alles is hier voorhanden. Van sportief kanoën, fietsen en wandelen tot lekker achterover een restaurantje pikken met uitzicht op zee tot het bezichtigen van verbijsterend grote of bijzondere kastelen. En dan zijn er nog de indrukwekkende monumenten die D-day (1944) herdenken, die heldhaftige wending in de Tweede Wereldoorlog toen de geallieerden de Duitsers aanvielen.

Tips als je dit ruige en avontuurlijke deel van Frankrijk aandoet

  1. Eén van de meest onontdekte ‘schatten’ van Noord-West Frankrijk is Suisse-Normande, een veelzijdig natuurgebied waar je naar hartenlust kunt wandelen, fietsen, kajakken en raften. Dat laatste doe je vooral rond de kloof rond van de rivier de Orne. Spectaculair!
  2. Het zuidelijke deel van deze regio is ‘gemaakt’ om fascinerende kasteeltochten te ondernemen. Kleine, lieflijke kastelen wisselen grote, massieve kastelen af. Maar overal vind je bijzondere tuinen, doorgangen, toegangspoorten, fonteinen, schilderingen en bloemperken. Elk kasteel heeft zijn eigen charme.
  3. Heel bijzonder zijn de vele menhirs (puntige rotsen) en dolmen (hunebedden) rond het Bretonse stadje Carnac. Hier word je een ver verleden ingetrokken van reusachtige menselijke prestaties en oneindig geduld, want hoe de mensen zoveel eeuwen terug met die rotsen sjouwden en deze bouwwerken wisten te realiseren, is nog steeds onopgehelderd. 

Doets Reizen reserveert de beste adressen voor jou! 

Naar welk deel van Noord-West-Frankrijk je ook reist, Doets Reizen kent er de beste   accommodaties en zorgt dat jij – very VIP, dus eerste rij – gaat genieten. Elke dag zul je uitgerust en fit ‘aan de start’ verschijnen  En maximaal al het opwindends ondergaan dat Noord-West-Frankrijk te bieden heeft.

Extra's zoveel je wilt 

Heb je jouw zinnen gezet op een speciaal gebied of favoriete activiteit in Noord-West Frankrijk? Aarzel niet met ons je reisplannen door te nemen. Het succes van Doets Reizen is dat we geen enkele vraag raar vinden of te ver vinden gaan, en dat we er álles aan doen de reis samen te stellen die jij voor ogen hebt, inclusief excursies, gidsen en/of bijzondere tickets. Jouw plezier is waar we het voor doen.      

Bestemmingen in Noord-West Frankrijk

Reis naar Noord-West Frankrijk

Logo Doets Reizen Frankrijk

Noord-West Frankrijk