Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Als je na Akureyri tijd heb voor andere sprookjeslandschappen dan kun je langs de kust van het Trollenschiereiland (Tröllaskagi) rijden. Tröllaskagi (schiereiland Troll) rust zijn enorme bergachtige massa tussen Skagafjörður en Eyjafjörður. Hier doen de ruige bergen, diepe valleien en stromende rivieren denken aan de Westfjorden, maar groter. Tunnels verbinden de noordelijke dorpen Siglufjörður en Ólafsfjörður, ooit doodlopende steden met weinig toeristisch verkeer.

Bezienswaardigheden

Het schiereiland heeft (afgezien van het gebied in het midden van IJsland, genaamd de hooglanden) de hoogste bergen van IJsland. Het gebied heeft meerdere bergen met toppen die boven de 1200 mtr uit komen. De hoogste berg van het schiereiland is de Kerling, met een hoogte van 1538 mtr.
Het gebied is tijdens de laatste ijstijd gevormd door gletsjers en ijs. Diepe valleien en dramatische bergtoppen zijn het resultaat hiervan. De meeste gletsjers zijn gesmolten tot rivieren die nu door het gebied lopen, er zijn nog enkele permanente ijskappen in het gebied, maar deze zijn heel klein en niet te vergelijken met de enorme ijsvelden in de de hooglanden. Wel zijn er prachtige uitzichten op spitse bergtoppen, groene valleien en ruige kusten achtergebleven wat het een populaire toeristische bestemming maken. 

Het gebied is redelijk druk bevolkt vanwege de ligging aan het water en daarbij komende visvangst, en de vruchtbare grond. Naast visvangst is het houden van paarden een belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking. IJslandse paarden zijn kleiner dan andere rassen, maar ook sterker en intelligenter, er zijn veel boerderijen die paarden houden en waar je een tocht kunt boeken.
De populairste plaatsen van het schiereiland zijn Hofsós en Siglufjörður. De grootste toeristische attractie in Hofsós is het zwembad. Het zwembad van geothermisch water heeft een prachtige ligging aan de kust met uitzicht op de basalten rotskust langs de kust van Hofsós. 
In Siglufjörður vind je het Herring Era Museum, een museum wat laat zien hoe de visserij deze inwoners van dit gebied al jaren leven van de visvangst op haring. 

Activiteiten

Tijdens elk seizoen zijn er voldoende activiteiten te doen op het schiereiland. Naast prachtige wandelingen kun je veel outdoor activiteiten ondernemen als heli skiën, off piste skiën en vind je er ski pistes. Vanuit Eyjafjorður kun je walvistochten maken, op de vele kliffen kun je vogel spotten, golfen, paardrijdtochten maken en er zijn diverse hiking trails om te genieten van het bijzondere landschap.Onze topbestemmingen in de buurt van Tröllaskagi

Reizen in de buurt van Tröllaskagi

Logo Doets Reizen IJsland

Tröllaskagi