Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Het Kjarnaskógar bos is ontstaan na 1952 doordat men op deze plek bomen ging planten. Intussen heeft het bos een record op IJsland bereikt met 1,5 miljoen bomen. Het bos bevindt zich net ten zuiden van Akureyri en heeft een oppervlakte 60 km². Er is genoeg te doen in het bos. Er zijn speelplaatsen, picknick en barbecue faciliteiten en er zijn genoeg wandel- en mountainbikepaden te vinden. Tijdens de winter, worden de paden verlicht en als er sneeuw ligt zijn de paden prachtig voor langlaufers .

Bezienswaardigheden

Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in dit gebied. Vanwege de moerasachtige grond is het rijk aan vogels. Een vogelopvang is te vinden in het noorden bij Hundatjörn in Naustaborgir.
Door het bos loopt ongeveer 12 km2 aan (onverharde) wandelpaden om te wandelen, fietsen of hardlopen. Ook zijn er diverse mountainbike routes welke ook verbonden zijn met de paden over de Hlíðarfjall berg.
Het bos biedt een verscheidenheid aan bomen, meer dan 1,5 miljoen bomen zijn hier gepland van verschillende soorten. Langs de Brunná rivier vind je de meest diverse soorten.  

Ligging

Het Kjarnaskógur bos is gelegen ten zuiden van de grootste stad in noord IJsland, Akureyri. Het bos bereik je met eigen vervoer vanuit de stad met wegnummer 823. Je rijdt voorbij de luchthaven en slaat rechts af bij de borden "Kjarnaskogur".
Het bos ligt op 5 minuten rijden en 30 wandelen vanaf het centrum van Akureyri.Reizen in de buurt van Kjarnaskógur

Logo Doets Reizen IJsland

Kjarnaskógur