Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Het enige dat nodig is om de chaos en rumoer van Tokio achter je te laten is een korte treinreis naar Kanagawa, een prefectuur in de Kanto-regio waar de Japanse cultuur en natuur samenkomt. Van de bergachtige warmwaterbronnen in Hakone en de Grote Boeddha van Kamakura, tot het nachtleven van het Minato Mirai-gebied in Yokohama - een bezoek aan Kanagawa belooft voor ieder wat wils.

Piraten en kersenbloesem

Kanagawa, gelegen op Honshu eiland, is een belangrijk centrum voor handel en industrie in Japan. Aan de kust vind je talloze grote bedrijven en fabrieken. Wat de meesten niet weten is dat Kanagawa zich ook kenmerkt door vele natuurgebieden, indrukwekkende bergketens en kleurrijke landschappen. Van iconische kersenbloesems langs de Sagami River (Sakuradote) en watervallen in Manyo Park (Yugawara), tot avontuurlijke klimtochten in het bos (Odawara) en boottochten over Lake Ashi in een piratenship (Hakone): Kanagawa zit vol verrassingen.

Bruisend stadsleven Yokohama

De hoofdstad van Kanagawa is Yokohama, een populaire bestemming als dagtrip vanuit Tokio. Yokohama was ooit een klein vissersdorpje, maar is uitgegroeid tot de op-een-na grootste stad van Japan en de woonplaats van meer dan drie miljoen inwoners. Beroemd om zijn overvloedige hoogtepunten, zoals de Minato Mirai (letterlijk vertaald ‘haven van de toekomst’). Dit gebied, met talloze hotels, barretjes, musea, bioscopen en entertainmenthallen, valt direct op door het gigantische reuzenrad van het Cosmo World-pretpark. Maar er is méér in Yokohama. Ga shoppen in de duizenden winkeltjes in Motomachi, wandel door het prachtige Yamashita Park en het indrukwekkende Yokohama Foreign General Cemetery óf verken Motomachi-Chukagai – Japan’s grootste Chinatown.

Het ‘andere’ Japan in Hakone

Heb je genoeg van de ‘Blade Runner-steden’ en ben je toe aan rust en ontspanning? In Kanagawa zie je óók een hele andere kant van Japan. Reusachtige bergtoppen, uitgestrekte valleien en buitenaardse zwavelvelden vormen het decor van Hakone: een vulkanisch natuurgebied nabij Mount Fuji. Rondom de stad Hakone vind je talloze onsen (Japanse badgelegenheden), waar je kunt genieten van geiserwater dat op natuurlijke wijze wordt verwarmd. Naast de luxe buitenspa’s en ryokan (Japanse herberg) kun je in Hakone fantastisch wandelen langs cederbomen over de Hakone Old Road. Of, dat kan ook, stap gewoon in een wagon van de Hakone Ropeway en bezoek de top van Mount Fuji.

Kyoto in het klein

Naast sfeervol Yokohama en rustgevend Hakone mag Kamakura niet ontbreken tijdens je bezoek aan Kanagawa. De populaire bestemming herbergt honderden tempels en schrijnen, waardoor het stadje beter bekend staat als het ‘Kyoto van Oost-Japan’. Het culturele hoogtepunt is de Grote Boeddha (Kōtoku-in): een enorm bronzen bouwwerk (ruim 11 meter hoog) dat het boegbeeld is voor Boeddhisme in Japan. De vele heiligdommen wisselen af met traditionele winkeltjes waar je lokale delicatessen kunt kopen, zoals hato-sabure (Japans koekje) en shirasu-don (rijst met sardientjes).\

Hoogtepunten Kanagawa prefectuur

Kanagawa brengt het beste van Japan samen in één prefectuur met ontzettend veel hoogtepunten en bezienswaardigheden. Wanneer Tokio even wilt ontvluchten, dan is Kanagawa een uitkomst. En dit mag je dan niet missen:

  • Ontdek de bruisende hoofdstad Yokohoma;
  • Stap aan boord van een piratenschip op Lake Ashi;
  • Dompel je onder in de warmwaterbronnen van Hakone;
  • Klim naar de top van Mount Fuji met de Hakone Ropeway;
  • Bewonder het 11-meter hoge bronzen standbeeld van de Grote Boeddha;
  • Proef de meest verrukkelijke gerechten in Kamakura.

Bestemming in Kanagawa

Reizen naar Kanagawa

Logo Doets Reizen Japan

Kanagawa