Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Veel Noren dromen ervan, een eigen vakantiehuis in Zuid-Noorwegen. Wie ooit in deze streek met duizenden eilandjes is geweest, snapt meteen waarom. Het glimlachende zuiden, zoals dit deel van het land wordt genoemd, is een waar zomerparadijs. Beeld jezelf maar eens in dat je met je luchtbed dobbert op een glinsterende zee, onder een strakblauwe lucht, met even verderop warme rotsen om op te zonnebaden. Genoeg geluierd en zin in actief vermaak? In Zuid-Noorwegen hoeft niets, maar kan alles!

Van alle vakantiemarkten thuis

Zuid-Noorwegen beslaat het gebied van de Hardangervidda in het noordwesten tot aan het kustgebied ten zuiden van Larvik. Dit is een groot deel van de provincie Telemarken, met westelijk het Setesdal. Geen kilometer landschap is hier hetzelfde, zoveel variatie is er. De ene dag roadtrip je door een groen bergachtig landschap, de volgende dag wandel je over een rauwe hoogvlakte, dan weer eet je een ijsje in een van de knusse badplaatsen. Zuid-Noorwegen is van alle vakantiemarkten thuis.

Snuif het stadse leven op

In deze streek kun je uitstekend buitenactiviteiten ondernemen, zoals wandelen langs de rotsachtige kust, een fietstocht maken rondom de kobaltblauwe meren en beboste hellingen beklimmen. Onderweg stuit je op kletterende watervallen en allerlei variaties planten en dieren. Het stadse leven snuif je op in onder meer Kristiansand, waar je kunt eten in het grootste onderwaterrestaurant ter wereld. Of ga langs in een van de vee knusse dorpjes, zoals Arendal, Grimstad, Lillesand en Mandal.

Veel minder kil dan je zou verwachten

Bij een zomers eilandenparadijs horen warme temperaturen, en daarin stelt Zuid-Noorwegen niet teleur. Het gebied ligt ver onder de poolcirkel, dus het is niet zo koud als je zou verwachten. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur rond de 20-25 graden Celsius, in de winter om en nabij het vriespunt.

Bestemmingen in Zuid Noorwegen

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Zuid Noorwegen gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Noorwegen

Zuid Noorwegen