Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Midden-Zweden heeft het beste van twee werelden in zich verenigd. Je kunt er fantastisch hiken, vissen, kanoën, vlotvaren en fietsen in de mooiste stukjes natuur van Europa, met heuvelachtige landschappen, diepblauwe meren en dichtbegroeide bossen. Maar toch is de beschaafde wereld, inclusief lekkere hotels, gezellige restaurants, fijne winkeltjes en 4G, nooit verder dan een paar kilometer van je verwijderd.

De outdoor mogelijkheden zijn eindeloos

Als je in Midden-Zweden aankomt, voel je meteen: ik ben er even uit. De sfeer is rustiger, het gras groener, de lucht blauwer. De outdoor mogelijkheden zijn tijdens je vakantie eindeloos, maar overal op instapniveau, zodat elk gezinslid moeiteloos kan meedoen. Populaire regio’s in Midden-Zweden zijn Värmland, Dalarna en Jämtland Härjedalen. Geniet in deze gebieden van de ongerepte natuur, bewonder de schattige plaatsjes met hun pittoreske rode huisjes en neem een frisse duik in een van de meren.

Je komt ook historisch en cultureel gezien aan je trekken

Is je accu opgeladen in de grootsheid van de Zweedse natuur, dan is het tijd voor een bezoekje aan de vele inspirerende steden van Midden-Zweden. Dan denk je natuurlijk als eerste aan Stockholm, waar je makkelijk een paar dagen kunt slenteren in het oude centrum met de vele bezienswaardigheden. Sla ook de studentenstad Uppsala niet over, waar je op historisch en cultureel gebied volop wordt uitgedaagd. Bezoek de indrukwekkende grafheuvels ten noorden van de stad, loop binnen in de eeuwenoude kathedraal en sluit de dag af met een echte Zweedse klassieker: pannenkoeken met slagroom en jam.

Sneeuw blijft makkelijk drie maanden liggen

Van juli tot en met september is het weer in Midden-Zweden heerlijk zomers, met een gemiddelde temperatuur van 17 graden Celsius en nauwelijks neerslag. In de winter is het koud, met temperaturen van onder het vriespunt, en een pak sneeuw dat wel drie maanden kan blijven liggen.

Must-do in Midden Zweden

  • Bezoek Stockholm
  • Hälsingland en Gästrikland
  • Uppsala
  • Varen op het Siljan meer
  • Bezoek het Götakanaal 


Reizen naar Midden Zweden

Logo Doets Reizen Zweden

Midden Zweden