Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Zweden

Västra Götalands

3 Actueel reisaanbod

Västra Götalands Iän is een provincie in het zuiden van Zweden én de plek waar je alles kan doen wat je verwacht bij een bezoek aan dit prachtige land. Van skigebieden tot bruisende steden en ruige kusten. Laat je verrassen door deze veelzijdige provincie, er is voor ieder wat wils!

Sfeervolle steden

De hoofdstad van Västra Götalands Iän is de gezellige stad Göteborg en dit is de op een na grootste stad van Zweden. Je kan hier dan ook zeker wel een paar nachten verblijven en je onderdompelen in de Zweedse tradities, zoals de Fika en het ontdekken van het oude centrum Haga. Ook is het een aanrader om langs het schattige plaatsje Strömstad te rijden dat gelegen is aan het water.

Natuurpracht

Voor de natuur kan je in de provincie Västra Götalands Iän alle kanten op. Het groene binnenland met tal van outdoor mogelijkheden en de ruige kusten met schattige haventjes. Gelegen tussen de prachtige bossen vind je het Festung Bohus waar deze kasteelruïnes meer vertellen over de geschiedenis. Voor meer avontuur moet je zeker een bezoek brengen de Kungsklyftan kloof. Een heerlijke wandeling en mooie uitzichten zijn gegarandeerd. 

Reizen naar Västra Götalands

Logo Doets Reizen Zweden

Västra Götalands