Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Autorondreizen in Finland

Op vakantie naar het veelzijdige en prachtige Finland? Met een autorondreis kan je in je eigen tempo de adembenemende natuur en cultuur van Finland ontdekken. Met een huurauto kan je gemakkelijk alle hoeken van het land bereiken en kan je op zoek gaan naar de beste hoogtepunten van Finland. Wij geven je graag de beste tips om je voor te bereiden op je reis.

Bekijk onze autorondreizen in Finland

Autovakantie Finland

Met de auto kan je gemakkelijk en snel door Finland reizen. Onderweg rijd je door de beboste natuur en ontdek je de mooiste plekken van het land. Begin je avontuur in de hoofdstad Helsinki en vervolg je reis richting het noorden. Vanaf Helsinki kan je meerdere kanten op om een geweldige autorondreis te beleven. Ontdek bijvoorbeeld de prachtige Finse gebieden Keski Suomi en Fins Lapland!

Finland - Keski Suomi - Doets Reizen - Credits Julia Kivelä & Visit Finland

Finland rondreis

Een rondreis door Finland is zonder twijfel een beleving die je meegemaakt wilt hebben. In de zomer geniet je van de groene omgeving en kan je in het noorden de middernachtzon mee maken. Aan de andere kant is de winter ook een geweldige ervaring, wanneer vrijwel heel Finland wit gekleurd is en je ook de kans hebt om het noorderlicht te spotten. Elk Fins gebied is weer anders, in het zuiden ligt het stadse Uusimaa en in het noorden vind je de prachtige natuur van Lapland. Hoe meer je naar het noorden gaat, hoe rustiger de omgeving is en hoe mooier de natuur wordt.

Lapland - Doets Reizen - Vakantie Finland - Credits VisitFinland

Hoogtepunten Finland

Tijdens je autorondreis door Finland zijn er een aantal plekken die je zeker niet wil overslaan. De hoofdstad Helsinki, ook wel de stad van design genoemd, heeft prachtige gebouwen en is een heerlijke stad om de hele dag doorheen te slenteren. Vergeet ook niet om in Helsinki te proeven van de Finse keuken.

Overal in Finland zijn grote meren te vinden en de grootste is het Saimaameer in Zuidoost-Finland. Dit is het meer met de langste kustlijn ter wereld. Het Saimaameer heeft talloze eilandjes en is de perfecte plek voor een aantal leuke activiteiten, zoals kajakken of kom helemaal tot rust tijdens een wandeling langs het water.

Als je de echte authentieke cultuur van Finland wilt ontdekken, kan je langsgaan bij de Sami in het noorden van het land. Deze bevolking leeft nog altijd in nauw contact met hun rendieren. Een unieke beleving tijdens je rondreis door Finland.

Doets Reizen, Finland reisspecialist

De reisspecialisten van Doets Reizen weten ontzettend veel over Finland en kunnen je goed helpen om je reis samen te stellen. Ze vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn en stippelen de beste route voor je uit voor een optimale autorondreis door Finland.

Savonlinna - Finland - Etelä Savo - Doets Reizen -Credits Visit Saimaa &Silvennoinen

Uitgelichte autorondreizen in Finland

Logo Doets Reizen

Autorondreizen in Finland