Vroegboekreizen 2024 Boek nu

Icefields Parkway Canada

De wereldberoemde Icefields Parkway is de prachtige route door de Rocky Mountains van West-Canada. Een fantastische route van 230 kilometer door de prachtige natuur van Banff National Park en Jasper National Park. De route heeft fantastische vergezichten over de Rocky Mountains. Je kunt verschillende stops maken bij de vele hoogtepunten, zoals watervallen, azuurblauwe meren en canyons.

Bezienswaardigheden Icefields Parkway

Er zijn enorm veel bezienswaardigheden bij de Icefields Parkway. Tip: vraag een routekaart bij het Visitor Center van het plaatsje Banff of Jasper. Hier staan alle bezienswaardigheden op aangegeven met de kilometerpunten erbij. De Icefields Parkway heeft een aantal prachtige meren direct naast de weg liggen, zoals Peyto Lake en Bow Lake. Twee andere bijzondere meren die zeker het bezoeken waard zijn: Lake Louise en Moraine Lake. Daarnaast heeft de Icefields Parkway een aantal prachtige watervallen om te bezoeken, zoals Sunwapta Falls, Athabasca Falls en Weeping Wall. 

Icefields Parkway - Alberta - Canada - Doets Reizen

Activiteiten Icefields Parkway

De bekendste activiteit aan de Icefields Parkway is wel de Ice Explorer Glacier Tour. Met een snowcoach voertuig maak je een avontuurlijke tocht omhoog de Athabasca Glacier op. Vervolgens heb je zelf de gelegenheid om tijd door te brengen op Columbia Icefield. Erg bijzonder wetende dat de gletsjer aan het smelten is en dit over een aantal jaar misschien niet meer mogelijk is. De meest bijzondere activiteit is toch wel de helikoptervlucht over de Rocky Mountains heen. Fantastisch om de bergpieken en gletsjers van bovenaf te kunnen bekijken. Je maakt hierbij nog een tussenlanding om een bijzondere wandeling naar een waterval te maken. Voor de avonturiers is er ook nog een mogelijkheid om te raften! 

Athabasca Glacier - Icefields Parkway - Alberta - Canada - Doets Reizen

Hotspots Icefields Parkway

De Icefields Parkway is erg populair en daarom is het natuurlijk fantastisch om de net iets minder bekende, maar daardoor niet minder indrukwekkende, plekjes op te zoeken. Een daarvan is Mount Edith Cavell. Je kunt een prachtige wandeling maken naar deze 'hangende’ gletsjer. 

Mount Edith Cavell - Icefields Parkway - Alberta - Canada - Doets Reizen

Hoogtepunt Icefields Parkway

Een absoluut hoogtepunt van de Icefields Parkway is Moraine Lake. Het is een meer met een prachtig blauwe kleur. Vaak wordt er gedacht dat de foto’s van Moraine Lake zijn gefotoshopt, omdat het water zo turquoise blauw is. Je moet het echt met eigen ogen gezien hebben om dit te geloven. Verder staat het meer bekend om de tien bergpieken die om het meer heen staan. Ook wel bekend van het Canadese 20 dollarbiljet waar de bergpieken en het meer op hebben gestaan. Doets Reizen werkt samen met de Moraine Lake Lodge. Een prachtige lodge aan Moraine Lake. Een unieke accommodatie waarbij je Moraine Lake in alle rust kunt bewonderen. Jij verblijft daar immers op de tijden dat er geen andere toeristen zijn. 

Moraine Lake - Banff National Park - Alberta - Canada - Doets Reizen

Rondreis Icefields Parkway

Er is zo veel te bekijken bij de Icefields Parkway dat het zonde is als je er in een dag overheen rijdt. Doets Reizen laat haar reizigers daarom altijd overnachten in het midden van de Icefields Parkway, zodat je genoeg tijd hebt om al het moois te ontdekken. Overnachten kan bijvoorbeeld in een prachtig hotel met uitzicht op Columbia Icefield. Op deze manier beleef de Icefields Parkway ten volle!  

Helicoptervlucht - Icefields Parkway - Alberta - Canada - Doets Reizen

Reistips Icefields Parkway

Op zoek naar een rondreis die via de Icefields Parkway Banff National Park en Jasper National Park ontdekt? Wij hebben hieronder al een aantal reizen voor je geselecteerd waarbij je op een fijn tempo kan genieten van de Icefields Parkway. Het is ook mogelijk om een reis op maat door West-Canada samen te stellen. Neem contact op met onze reisspecialisten voor meer reistips over een rondreis langs de Icefields Parkway.

Athabasca Falls - Icefields Parkway - Alberta - Canada - Doets Reizen

Uitgelichte reizen