De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Luxevakantie Côte d’Azur

Een van de meest luxueuze delen van Frankrijk is toch wel de Côte d’Azur en dat is met een reden. Deze prachtige kusstrook strekt zich helemaal uit vanaf St. Tropez tot aan de Italiaanse grens. De mooie azuurblauwe kustlijn wordt ook wel gezien als toevluchtsoord van de ‘rich and famous’ en leent zich dan ook perfect voor een luxe vakantie. In dit deel van Frankrijk is er genoeg moois te ontdekken, van weelderige steden tot aan Middeleeuwse dorpjes en van de mooiste kustlijn tot aan natuurparken. Je zal je geen moment vervelen in de Côte d’Azur.

Weelderige steden aan de Côte d’Azur

Deze plaatsen zijn misschien toch wel de meest bekende plaatsen in Zuid Frankrijk. Deze plaats heeft van alles wat te bieden en hier kan je absoluut baden in absolute luxe. Van casino’s, stranden, restaurants, grote jachten en beroemde mensen. Je vindt het allemaal in Monaco, St. Tropez en Nice. Daarnaast wordt er ook jaarlijks de Grand Prix van Monaco gereden door het stadscentrum van de stad. Dit is een meerdaags evenement waarbij de wegen dwars door de stad worden afgezet en niet alleen tijdens de Grand Prix zie je snelle auto’s in de stad rijden. Van een Ferrari, Bentley of Rolls Royce hoef je in Monaco, St. Tropez en Nice niet op te kijken. Deze plaats is dan ook zeker een toevoeging aan jouw reis door Zuid Frankrijk. 

Ferrari Monaco Doets Reizen Afbeelding van MonacoCannes via Pixabay

Luxueuze stranden aan de Côte d’Azur

In de Côte d’Azur vindt je vele verschillende stranden, er zijn dan ook in de meest bekende badplaatsen altijd wel dichtbij stranden aanwezig. Er zijn echter ook enkele stranden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Dit zijn de mooiste vijf stranden van de Côte d’Azur:

1. St. Aygulf in Fréjus

2. Plage Notre Dame in île de Porquerolles

3. Plages de Pampelonne in St. Tropez

4. Plage de la Grande Mer in Cassis

5. Plage l’Escalet in Ramatuelle

Kustroute Corniche d’Or aan de Côte d’Azur

Een van de leukste uitjes die je kan maken aan de Côte d’Azur is om een deel van de kustroute Corniche d’Or te rijden. Dit is een scenic route langs de prachtige azuurblauwe kustlijn van de Côte d’Azur maar ook door de bergen, plaatsjes en uiteraard de vele bekende steden die hier gelegen zijn. Je hebt tijdens het rijden prachtige uitzichten over en je ontdekt alles waar de Côte d’Azur zo bekend mee is geworden. Het staat garant voor een heerlijke dag aan de Franse kust. 

Shoppen aan de Côte d’Azur

Doordat er aan de Côte d’Azur meerdere fantastische steden gelegen zijn kun je als shopaholic echt je hart ophalen. Zo kun je in de kleine plaatsjes die aan de Côte d’Azur gelegen zijn heerlijk neuzen in de schattige winkeltjes met snuisterijen. In de grote steden aan de Côte d’Azur kun je naar alle wens shoppen in de meest bekende ketens tot aan de meest luxe merken je vind het hier allemaal. Je zal je dan ook geen moment vervelen in een van de vele leuke steden die aan de Côte d’Azur gelegen zijn. 

Prachtige natuur aan de Côte d’Azur

De Côte d’Azur heeft veel afwisseling te bieden naast natuurlijk de vele strandjes en rotskusten kun je aan de Côte d’Azur nog meer natuur terug vinden. Er zijn namelijk meerdere fantastische natuurparken gelegen aan de Côte d’Azur. Zoals bijvoorbeeld Parc National du Mercantour. Dit is een prachtig natuurpark waar de groene weiden, naaldbomen en grijze bergpieken je zullen verbazen met hun schoonheid. De bergen hebben soms pieken van ruim 3000 meter hoog en dit zorgt ervoor dat er meerdere valleien in het park terug te vinden zijn. Daarnaast zijn er in dit natuurpark ook veel rotstekeningen te vinden, wel over 35.000 verschillende, waardoor het park ook veel historische waarde heeft. De natuur is misschien niet iets waar je gelijk aan denkt bij de Côte d’Azur maar het zal je absoluut verbazen.  

Persoonlijk reisadvies

Bij Doets Reizen is het mogelijk om een van de standaard reizen die wij hebben samengesteld af te nemen maar het is ook mogelijk om juist een reis samen te stellen naar eigen wens. Denk bijvoorbeeld aan een luxere accommodatie of een extra excursie. Hiervoor is het mogelijk om een afspraak in te plannen met een van onze reisspecialisten. Zij kunnen je alles vertellen over de bestemming en nemen in alle rust je reisplannen door. Dit kan bij ons op kantoor. Wil je de afspraak nog iets specialer maken en privé jouw plannen door te nemen dan kun je ook een VIP afspraak bij ons inplannen in de VIP room. Daarnaast is het ook mogelijk om een digitale of telefonische afspraak in te plannen. Mogelijkheden genoeg dus. 

Uitgelichte reizen