Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

5 populairste excursies in Zuidwest-Amerika

31 december 2018 door Beaudylle Swinkels

In deze blog nemen we je mee langs de 5 meest populaire excursies in Zuidwest USA. Deze excursies zijn niet voor niets de meest gewilde excursies in Zuidwest USA...

De volgende excursies moet je gedaan hebben als je in Zuidwest USA bent en ook langs deze plaatsen komt. Voor de meeste excursies geldt ook dat je ze beter van te voren kunt vast leggen omdat ter plaatse de excursies meestal al volgeboekt zijn.

1. Helikoptervlucht Grand Canyon

De helikoptervlucht bij de Grand Canyon is een echte must-do wanneer je zuid west USA bezoekt. Wanneer je aan de rand van de Grand Canyon staat is dit erg bijzonder en vooral tijdens de zonsopgang heb je hier een mysterieus uitzicht. Op je bucketlist moet zeker een een helikoptervlucht boven de Grand Canyon staan. Je kan de canyon vanaf een ander perspectief bewonderen en dieptes veel beter zien. Het is zeer zeker de moeite waard! Boek de helikoptervlucht boven de Grand Canyon wel van te voren om zeker te zijn dat je op het beste tijdstip de lucht in gaat.

Grand Canyon - Arizona - Doets Reizen

2. Antelope Canyon Tour in Page 

De Antelope Canyon Tour in Page is een bijzondere excursie die ook echt van te voren geboekt moet worden in verband met de drukte. Niet zo gek, want veel mensen willen dit natuurverschijnsel met de mooie kleurenpracht bewonderen. De zonnestralen die door de kieren naar binnen schijnen geven een extra dimensie op deze excursie. 

Antelope Canyon - Page - Arizona - Doets Reizen

3. Jeeptour Sedona 

Sedona een kunstenaarsdorpje omringd door roodachtige rotsen, ook wel de 'Red Canyons' genoemd. Vanuit Sedona kan je een jeeptour ondernemen met een gids die veel over de omgeving en geschiedenis kan vertellen en die je meeneemt op avontuur door de Red Canyons. Zelf kan je dit niet ondernemen omdat je niet met de auto daar mag komen. Het is dus zeker een aanrader om dit te reserveren!

Broken Arrow Jeep Tour - Sedona - Arizona - Doets Reizen

4. Fietsen over de Golden Gate Bridge in San Francisco

Fietsen over de Golden Gate Bridge staat vaak hoog op het lijstje van Nederlanders. Het is een populaire activiteit en daarom regelen wij van te voren fietsen en kan je zelf de tocht maken over de bekende rode Golden Gate Bridge. Eenmaal aangekomen in Sausalito kan je ervoor kiezen om met de ferry terug te varen naar downtown San Francisco (dit is inbegrepen bij je ticket). Je vaart hierbij langs Alcatraz en zo kan je het gevangeniseiland vanaf het water bewonderen. 

San Francisco - California - Amerika - Doets Reizen

5. Raften op de Colorado River

Een raft op de Colorado River als in "River Wild" met Meryl Streep, maar dan anders. Deze tocht van een halve dag brengt je door de Canyonlands over de Colorado River die ook de Grand Canyon heeft uitgesleten. Dit is een prachtige manier om de omgeving van Canyonlands te zien! Je drijft af met rustige snelheid en soms met een enkele lichte stroomversnelling.

Raft Colorado River - Moab - Utah - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook