Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Heropening Amerika kondigt zich aan

6 april 2021 door Elske Doets

Amerika heeft de neiging in alles ‘groot’ te zijn. Driekwart jaar terug was het land ‘groot’ in besmettingscijfers en rampspoed, maar nu lijkt de periode aangebroken waarin het land zich ‘groot’ gaat herpakken. Met een haast verpletterend optimisme worden vanuit Washington DC duizenden miljarden in het land geïnvesteerd, en mede daardoor is de vaccinatiecampagne fenomenaal op stoom gekomen.

Op deze ‘Can Do’-mentaliteit ben ik al een leven lang verliefd.

Mijn hart maakt sprongetjes als ik zie hoe Amerikaanse hotels, parken en andere voorzieningen zich opmaken voor de ontvangst van buitenlandse gasten. Voor reizigers uit Europa richt de hoop zich op de datum van 1 juli 2021. En hoewel ikzelf, uit voorzichtigheid, nog wat vraagtekens achter die datum plaats, merk ik dat alleen al de koorts van de herstart, het intensieve contact met onze zakenrelaties en de telefoontjes van klanten die in het positieve nieuws uit Amerika aanleiding zien om te gaan boeken, mijn adrenalineniveau omhoog stuwt.

Ik heb zelf ook meteen een Amerika-reis geboekt!

In deze euforie heb ik zelf ook meteen een Amerika-reis geboekt. Met mijn gezin ga ik in augustus genieten van de natuurpracht en de ontspannen sfeer in de Amerikaanse staat Oregon. Zowel de zucht naar sportiviteit (surfen in de Pacific, skiën op Mount Hood) als naar relaxte gezelligheid (de hippe stad Portland en de fantastische wijngaarden eromheen) kunnen in Oregon heerlijk worden uitgeleefd. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de 600 kilometer lange, adembenemende kustlijn, met prachtige duingebieden en verborgen baaitjes.   

Kortom, ik verheug me intens op die hernieuwde kennismaking met Oregon!

Zoals het er nu naar uitziet zal er veel bewegingsvrijheid in Amerika zijn, zolang je een recente, negatieve coronatest kunt overhandigen. Het zou mooi zijn als het ook zonder kon, maar de verwachting is dat zelftests over enkele maanden in bijna elke winkel te verkrijgen zijn. En permanente kennis over je gezondheidstoestand voor vrijwel iedereen bereikbaar is.  

Natuurlijk zegt mijn Hollandse nuchterheid dat het nog te vroeg is om echt, vanuit mijn diepste wezen, te juichen. Maar als ik al die koortsige activiteit aan de overkant van de oceaan op me in laat werken en al die verwachtingsvolle gezichten van Amerikaanse ondernemers tot me door laat dringen, ben ik ontstellend opgewonden en roep ik stiekem, van binnen, dus zonder dat iemand het kan horen: 'Go, go, go, USA!’

Bekijk alle hoogtepunten in Zuidwest Amerika

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook