Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Er bestaan zeven 'wereldwonderen', maar opmerkelijk genoeg is geen enkele daarvan te vinden in Oregon. Hetgeen betekent dat 'The Beaver State' nog (te?) weinig in beeld is, want de indrukwekkende piek van Mount Hood, de grandeur van de Columbia River Gorge, de spectaculaire Oregon Coast en de diepte van het felblauwe kratermeer in Crater Lake National Park mogen met recht wonderen worden genoemd! En dan is deze staat ook nog een steeds populairdere chill-plek voor jonge vrijbuiters, die van tech, avontuur en gezond voedsel houden.

Het mooiste natuurschoon én een tikkeltje eigenzinnige bevolking: Oregon heeft het allemaal. Van de hipste foodtrucks in Portland tot het diepste meer van Amerika. Go and find out in Oregon…

Van de ski’s naar surfplank

’s Ochtends naar beneden suizen op je ski’s en ’s middags surfen op een de mooiste windsurfspots ter wereld. In weinig andere staten in Amerika is de natuur zó divers als in Oregon. En stel je dit voor: een ruige kustlijn - maar liefst 600 kilometer lang! - met een enorm duingebied en vele verborgen baaitjes waar je heerlijk kan uitwaaien. Vroege vogels worden ’s ochtends vaak beloond met een dikke deken van mist die over de kustlijn ligt en sprookjesachtige beelden oplevert.

Instagram-proof

Zoek je het liever wat hogerop? Op de vulkaan Mount Hood, zo’n anderhalf uur rijden van Portland, vind je prachtige pistes. Hier kan je het hele jaar door skiën of snowboarden op een van de vele gletsjers. De meest adembenemende plaatjes schiet je bij Crater Lake, het diepste meer van Amerika. Het meer is kristalhelder waardoor de omliggende bergen reflecteren in het knalblauwe water. Kippenvel gegarandeerd, net als bij de Multnomah Falls bij de Columbia River Gorge. Op de Benson Bridge heb je het mooiste uitzicht op deze indrukwekkende waterval.

De hipste stad van Amerika

Vrijbuiters zullen zich direct thuis voelen in Portland, niet voor niets is de slogan ‘keep Portland weird’. De bevolking van de liberale en milieuvriendelijke stad is maar wat trots op het imago van vrijzinnig hipsterparadijs. Met zijn bierbrouwerijen, foodtrucks en vintage winkels is het meteen duidelijk waarom Portland zo hip and happening is. Bijzonder is de positieve sfeer die er hangt en die je het beste meekrijgt door lekker door de stad te slenteren. Portland is een uitstekende uitvalsbasis voor een veelzijdige roadtrip door Oregon. De mooiste natuur is binnen handbereik én de stad zelf staat bekend als gezelligste stad van Amerika.

Perfecte Pinot Noir

Buurstaat Californië mag dan wel beroemd zijn om zijn wijnen, de Pinot Noir uit Oregon word door kenners de lekkerste ter wereld genoemd. Op de vruchtbare grond ten zuiden van Portland groeien de druiven welig. Aanrader: een rondleiding door een of meerdere wijnhuizen. Een heerlijk glas koele witte wijn na afloop mag dan natuurlijk niet ontbreken. Van plan om een rondreis door Oregon te gaan maken? Hou er dan rekening mee dat het in het oosten van de staat in de zomer flink warm kan worden, terwijl het richting de kust een stuk gematigder is. Doets zorgt er natuurlijk voor dat je tijdens je camperreis of autoreis op de beste en mooiste plekken van Oregon terechtkomt. Wedden dat je je hart verpandt aan deze veelzijdige staat?

Reizen naar Oregon

Logo Doets Reizen Amerika

Oregon