Overzicht

Avontuur aan de Oregon Coast.

25 april 2017 door Marieke Herder

Aangekomen in Astoria kon het avontuur aan de Oregon Coast beginnen.

Het weer kan behoorlijk onstuimig zijn. Het ene moment regenachtig en guur, maar een uur later kan het alweer opklaren. Wees in elk geval op alles voorbereid! Astoria is een klein plaatsje waar ik de Astoria Column heb bezocht. De zuil is prachtig beschilderd met belangrijke gebeurtenissen uit het verleden van Oregon. Via een wenteltrap bereik je de top waarvandaan je een mooi uitzicht hebt over o.a. de Columbia River.


Op een kleine 3 kwartier rijden ten zuiden van Astoria ligt Ecola State Park en Cannon Beach. Cannon Beach zelf is een schattig plaatsje, maar het is vooral bekend door de enorme rotsblokken die uit zee rijzen. Sowieso is de kust van Oregon bezaait met state parks, vuurtorens, pittoreske dorpjes en je kunt je er uitleven met fotograferen. Tillamook kun je even meepakken om te lunchen of om een ijsje te eten bij de Cheese Factory. Stop later op de route zeker bij het Rocky Creek State Scenic Viewpoint. Daar begint de Otter Crest Loop, deze loopt parallel met de Oregon Coast Highway 101. Bij Cape Foulweather en Devils Punchbowl heb je prachtige uitzichten over de kust.

Halverwege de Oregon Coast ligt Newport. Daar verbleef ik in de Elizabeth Street Inn, één van mijn favoriete hotels tijdens mijn vakantie. Dit hotel ligt direct aan het strand en elke kamer heeft een balkon. ’s Avonds kun je genieten van de zonsondergang. Vanuit je hotel kun je lopend naar het centrum van Newport om lekker te eten en wat winkeltjes en art galleries te bekijken.


Het Oregon Coast Aquarium is een kleinschalig, maar mooi opgezet aquarium waar je o.a. zeeotters en zeeleeuwen gevoerd ziet worden. Maar het hoogtepunt van de dag was een buggy tour (van 30 min.) door de zandduinen bij Florence. Dit is waanzinnig leuk! Je gids, zo’n echte ‘cool dude’, scheurt met je door de duinen en na afloop zit je werkelijk van top tot teen onder het zand.


Vanuit Coos Bay verliet ik de kust en reed ik landinwaarts via het Umpqua National Forest naar Crater Lake. Wauw! Dit dacht ik toen ik de auto uitstapte en bij één van de vele viewpoints stopte om dit toverachtige kratermeer te zien. Het water is er zó blauw..., je gelooft je ogen niet. En als de lucht ook nog eens staalblauw is, is dat helemaal een cadeautje! Om het meer heen kun je de Rim Drive rijden, deze is in zijn totaliteit 33 mijl lang en onderweg zijn er diverse viewpoints. Ook kun je een boottocht maken over het meer. De boottocht duurt 2 uur en gaat ongeveer 6x per dag. Om bij het opstappunt te komen dien je wel eerst de Cleetwood Cove Trail te lopen van ruim 1 mijl en deze is redelijk steil. Trek min 30-45 minuten uit voor deze wandeling.


Vanaf Crater Lake is het ongeveer 2 uur rijden naar Bend. Bend is een echte outdoor town waar je fantastisch kunt mountainbiken door de bossen, maar ook kunt raften, stand up paddle boarden en river tuben of ga kijken bij de rotsklimmers bij Smith Rock. 

Bekijk hier onze reizen naar Noordwest America

Gerelateerde reizen