Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Bezienswaardigheden Icefields Parkway

29 juli 2021 door Doets Reizen

Bezienswaardigheden tijdens het rijden van de Icefields Parkway in West-Canada

Stel je eens voor: de mooiste route in Canada. Naast talloze azuurblauwe gletsjermeren kom je er wildlife tegen en uitgestrekte vergezichten op imposante bergpieken. Kolkende rivieren, woeste watervallen en tal van wandelmogelijkheden. Ja, deze toeristische route in Canada is niet voor niets een hoogtepunt tijdens een rondreis door West-Canada. Om alvast in de stemming te komen een korte introductie. Maar eerst even wat feitjes en een korte introductie: 


Feitjes over de Icefields Parkway

Bow Lake en Peyto Lake

Een van de mooiste stops om te maken! Bow Lake is azuurblauw en wordt omsloten met ruige bergpieken en gigantische gletsjers. Je kunt een korte koffie/thee pauze inlassen bij de karakteristieke Num-ti-Jah Lodge. Peyto Lake bereik je via een korte wandeling (bergopwaarts). Vanaf het uitzichtplatform geniet je van een onvergetelijk uitzicht op het blauwe meer. Het kleurcontrast met de bossen, bergen en gletsjers is spectaculair!

De Sunwapta Falls

Langs de Icefields Parkway kom je tal van watervallen tegen. Breng in ieder geval een bezoek aan de Sunwapta Falls, je kunt via een fraai wandelpad genieten van kolkend water en indrukwekkende kloven die zijn ontstaan door het vernietigende smeltwater. 


Mount Edith Cavell

Gletsjers in alle vormen en maten. Dat is wat de Icefields Parkway te bieden heeft. Een wat minder bekende gletsjer is de Angel Glacier te vinden in de vallei van Mount Edith Cavell. De wandeling is al een belevenis op zich, laat staan het uitzicht op de gletsjer. Genieten! 


Helikoptervlucht Icefields Parkway

Vanuit je huurauto of camper is het uitzicht al adembenemend. Wil je deze belevenis nog completer maken, stap dan aan boord van een helikopter. Je vliegt over ongerepte bossen en kleurrijke meren. De gids brengt je op bijzondere locaties tijdens de speciale Doets Reizen Helikopter & Hiking tour

Overnachten aan de Icefields Parkway

De reisafstand tussen Banff en Jasper lijkt kort, maar door de hoeveelheid activiteiten die je kunt ondernemen is het noodzakelijk om een extra overnachting in te lassen. Dit kan op diverse plekken, maar let op: beschikbaarheid is beperkt. Doets Reizen geeft toegang tot de mooite plekken en laat je overnachten in zorgvuldig gekozen accommodaties. Bijvoorbeeld in de Glacier View Lodge waar je niet alleen ovenracht, maar ook de Columbia Glacier en de Glacier Skylwalk bezoekt. 


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook