Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Bruisend Asheville

24 september 2019 door Angela Kuijs

Bruisend Asheville Bruisend centrum met restaurants, bierbrouwerijen en leuke winkeltjes. Daarnaast ook nog een perfecte uitvalsbasis voor de Great Smokey Mountains en Chimney Rock State Park. Dit maakt het tot een perfecte tussenstop!

Asheville - North Carolina - Amerika - Doets Reizen

Asheville is een bruisende stad gelegen in de staat North Carolina. In het centrum vind je veel leuke restaurantjes, cafés, winkelstraten en hier komen ook veel straatmuzikanten op af. Een restaurant tip van de lokale bevolking is Tupelo’s Honey, gelegen in het centrum. Het is nog een vrij onbekende plaats en daarom trekt het ook veel celebrity’s. De Obama’s verblijven hier namelijk ook regelmatig. Op ongeveer 15 minuten van downtown Asheville ligt Biltmore Estate van George Vanderbilt. Dit is het grootste woonhuis van Amerika en hier kan je zelf rondlopen of met een gids. Het is dan niet alleen de kamers die je kan bezoeken, maar ook de tuinen, een wijnmakerij, cafés en een hotel.

Biltmore Estate - Asheville - North Carolina - Amerika - Doets Reizen

Ongeveer 45 minuten van Asheville ligt Chimney Rock State Park. Deze bijna honderd meter hoge rots geeft je een prachtig uitzicht. Bij goed weer kun je zelfs ongeveer 75 kilometer ver kijken. Het is mogelijk om via alle trappen naar boven te lopen. Voor mensen die slecht te been zijn is het ook mogelijk met de lift vanaf de parkeerplaats naar boven te gaan naar het Panorama restaurant. Wanneer je via Chimney Rock de route vervolgt naar Exclamation Point kom je langs Devil Head.

Chimney Rock State Park - Asheville - North Carolina - Amerika - Doets Reizen   Chimney Rock State Park - Asheville - North Carolina - Amerika - Doets Reizen

Bij Exclamation Point is het mogelijk om door te lopen naar het hoge Hickory Nut Falls, de tweede hoogste waterval ten oosten van de Mississippi.

Looking Glass Falls - Great Smokey Mountains National Park - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

Daarnaast ligt Asheville aan de Blue Ridge Parkway gelegen. Een aanrader is om eerst het Blue Ridge Parkway visitor centre te bezoeken. De weg brengt je langs de mooiste uitzichtpunten. Ik kwam hier Amerikanen tegen die deze weg al voor de vijfde keer aan het rijden waren, zo verliefd zijn ze op dit gebied. Rijd af en toe ook een van de zijweggetjes in richting Slide Rock Park en de Looking Glass Falls.


Asheville is vaak niet top of mind, maar een bezoek zeker waard!


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook