Overzicht

De blauwe droom van de Overseas Highway

12 mei 2017 door Elske Doets

Blij was ik om gedurende 2 dagen de Florida Keys weer te bezoeken! 

De Keys vormen een parelsnoer van eilandjes, beginnend ten zuiden van Miami en eindigend bij Key West. Dit laatste eilandje is vooral bekend vanwege het feit dat Ernest Hemingway hier woonde in de vorige eeuw. De stamkroeg van Hemingway was Sloppy Joes in Duval Street. Deze straat kenmerkt zich door een aaneenschakeling van kleurrijke, levendige restaurants en barretjes. De straatjes hierachter zijn des te mooier met felgekleurde huizen, omringd door tropische bloemen en begroeiing. Zwoelheid is het juiste woord voor Key West, dat overigens dichterbij Cuba is gelegen dan bij New York. 


De weg ernaartoe biedt een droomrit over een aaneenschakeling van lange bruggen, over helder gekleurd water in allerlei blauwe nuances. De 7 Mile Bridge is de langste brug, en hiernaast ligt nog een in onbruik geraakte weg, ofwel een oude spoorbrug. Als je over de 7 Mile Bridge rijdt, dan lijkt het net alsof je over het water vliegt. Ik lunchte onderweg bij een restaurant met uitzicht op deze brug, inclusief een zwembad om af koelen en vanaf het dok te genieten van vissen en passerende boten.


Tijdens de verdere rit terug naar het noorden passeer je zo nu en dan een eiland, waarvan Key Islamorada mijn persoonlijke favoriet is. De naam Islamorada komt overigens van ‘purperen’ of ‘paars eiland’ in het Spaans. Dit komt vanwege de paarsachtige slakken die hier in het water leven. Mijn favoriete restaurants liggen bij Morada Bay, met als absolute topper 'Pierres'. Dit is een ‘Southern Mansion’ met witte pilaren, goed eten en een superromantische sfeer. Aan het water vind je overigens nog een heuse Mexicaanse Cantina, met felgekleurde stoelen en New England Deck Chairs. Hier wordt de zonsondergang elke avond gevierd met live muziek en fakkels. Als je een replica wilt zien van de boot van Ernest Hemingway, dan kan dat in de gigantische watersportwinkel op dit terrein. Hier vind je trouwens ook een zoutwater aquarium met vissen uit de wateren van de Keys.


Theater Of The Sea is een waterpark dat je als bezoeker kennis laat maken met de natuur van de Keys. Het is in 1947 geopend en heeft een nostalgische, maar ook een zeer goede en vermakelijke uitstraling. Je kunt hier zwemmen met dolfijnen, met roggen (deze zijn niet gevaarlijk), met zeeleeuwen en met zeeschildpadden. Daarnaast biedt dit park nog meer tropische ervaringen, zoals het bewonderen van koraalrif en prachtig gekleurde vissen. Theater Of The Sea is een fijne verrassing en laat bezoekers van iedere leeftijd genieten van al het moois van de Keys.


Bij de Cheeca Lodge op Key Islamorada kun je buiten vanaf het piertje zelfs hamerhaaien en barracuda’s zien zwemmen. Een bizar idee dat ik daar een dag eerder nog op een paddle board heb gestaan, te midden van deze dieren. Gelukkig ben ik niet gevallen! Het fijne van dit resort is dat het geheel is omringd door tropische begroeiing, en dat een groot aantal kamers een buitendouche/bad heeft op het balkon. Prachtig om in zo’n omgeving te kunnen badderen, en er zijn uiteraard gordijnen voor degenen die privacy wensen!


Leef de tropische droom op de Florida Keys! 

Elske Doets 

a.k.a. Spirit Bear Directeur-eigenaar Doets Reizen www.elskedoets.nl - Twitter: @DoetsElske - Instagram: elskedoets - www.jandoets.nl/Elske


Bekijk hier onze Florida auto rondreizen!

Gerelateerde reizen