Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

De hoogtepunten van Las Vegas naar San Francisco

3 februari 2016 door Anouk Gortzak

We weten dat de diversiteit qua natuur in Amerika erg groot is. Dit geldt zelfs al voor het 'kleine' stukje van Las Vegas naar San Francisco. Benieuwd naar wat je onderweg allemaal tegenkomt? Wij geven de beste tips voor jouw roadtrip van Las Vegas naar San Francisco..

Las Vegas

Las Vegas rijst op als een oase te midden van een ruig woestijnlandschap. Wat een stad! Gigantische hotels met casino's, prachtige shows, de meest luxe winkels en wat een mensen en dat in de woestijn. Maar naast de gigantische highlights op de Strip van Las Vegas is er in de omgeving veel te verkennen.

Bezoek Valley of Fire State Park 

Wil je graag Las Vegas even uit, dan vind je Valley of Fire State park op een halfuur rijden van Las Vegas. Dit prachtige natuurgebied biedt een variatie aan bizarre zandsteenformaties, gekleurde structuren van kalksteen, versteende bomen en rotstekeningen die een paar duizend jaar geleden zijn aangebracht in het landschap. 

Valley of Fire State Park - Nevada - Doets Reizen

Bezoek de Hoover Dam 

Ten zuidoosten van Las Vegas vind je het gigantische bouwwerk de Hoover Dam. Soms sta je bij een bouwwerk en vraag je je af: 'Hoe is het in hemelsnaam gelukt dit te bouwen?'. Deze vraag zal ongetwijfeld ook door je hoofd spoken wanneer je een bezoek brengt aan de indrukwekkende Hoover Dam. Dit National Historic Landmark ten zuidoosten van Las Vegas heeft een grote rol gespeeld bij het temmen van de wilde Colorado River en voorziet maar liefst 1.300.000 mensen van elektriciteit. Breng vanuit Las Vegas een bezoek en neem hier beslist een rondleiding.

Death Valley

Blijf nog even in de woestijnsferen, want je kan Death Valley natuurlijk niet missen tijdens je roadtrip. Wij weten zeker dat Death Valley NP je zal verrassen. Laat je niet afschrikken vanwege het feit dat Death Valley heet en droog is, het is een fantastisch park! Prachtige kleuren geel, roze, groen en bruin domineren het park. Rotsen, glooiende zandduinen en een prachtige sterrenhemel zijn kenmerkend voor het park. De mooiste uitzichtpunten? Zabriskie Point en Dante's View zijn onze favorieten.

Death Valley - California - Amerika - Doets Reizen

Zoek de verkoeling op in Mammoth Lakes

Dit Zwitsers aandoende alpinedorpje wordt ook wel de achtertuin van Yosemite genoemd. Het temperatuur verschil tussen Death Valley en Mammoth Lakes kan er groot zijn, soms wel 25 graden, en dat op drie uur rijden! In Mammoth Lakes zijn vele outdooractiviteiten te ondernemen, zoals mountainbiken, wandelen en paardrijden. Neem de gondel naar de top van de berg om sneeuwballen te gooien of bezoek het Devils Postpile Monument, een indrukwekkend natuurwonder. 

Mammoth Lakes - California - Amerika - Doets Reizen

Het bosrijke Yosemite National Park 

Via de prachtige bergroute de Tioga Pass rijd je Yosemite National Park binnen. Yosemite National Park: hét pronkstuk van de Sierra Nevada. In het gebied van meer dan 3.000 km2 vind je de meest fantastische uitzichtpunten, bijzondere diersoorten, kollosale bergwanden en denderende watervallen. Yosemite is bij uitstek een van de meest wonderlijke plekken op aarde en haast een verplichte tussenstop tijdens een rondreis door (West) Amerika.

Yosemite National Park - Upper Yosemite Falls - Doets Reizen

Wijn proeven in Napa Valley

Voordat je richting San Francisco rijdt, kom je langs misschien een van de lekkerste stops: Napa Valley. Door de plaatselijke wijnboeren wordt Napa Valley de 'Birthplace of the Real American Wines' genoemd. Napa Valley is de plaats waar het allemaal begon. De heuvels van Napa Valley zijn overdekt met wijnstokken, wat een prachtig gezicht is; houd je fototoestel in de aanslag. Een 'winetasting' is een echte must in Napa Valley, Castello di Amarosa is onze favoriet! 

Napa Valley - California - Amerika - Doets Reizen

Via de Highway #1 rijd je richting San Francisco. Je komt langs het kleurrijke plaatsje Sausalito en rijdt zo over de Golden Gate Bridge de stad binnen, mooier kan natuurlijk niet!

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook