Overzicht

Handige tips voor jouw camperreis

8 augustus 2017 door Anne Slot

Afgelopen mei heb ik samen met mijn vriend een camperreis door de USA gemaakt. Het was voor ons de eerste keer dat we met een camper reisden. Het was geweldig! Het is ideaal om met je 'huis op wielen' de veelzijdigheid van Amerika of het prachtige Canada te ontdekken. Mijn tips voor als je er met de camper op uit gaat.


- Stippel je route van tevoren uit. Zo weet je ongeveer welke afstanden je per dag gaat afleggen en zo voorkom je dat je mooie plekken overslaat. Het is zonde als je later tot de conclusie komt, dat er geen tijd meer over is voor plaatsen die je ook graag wil zien.

- Boek campings vooraf! Vooral bij de Nationale Parken moet je er vroeg bij zijn, want vol is vol. Naast een aantal losse campings die we voor je kunnen reserveren, bieden we ook complete campingpakketten aan. Uit eigen ervaring weet ik dat het rust geeft tijdens je reis als je weet dat jouw plek op die hotspot verzekerd is. Bovendien scheelt het telefoonkosten én je houdt kostbare tijd over om het land beter te ontdekken.   

- Als je dan toch op de bonnefooi gaat, installeer dan thuis de app 'Good Sam Camping' en vind duizenden campings. Van een eenvoudige camping tot campings die van alle gemakken zijn voorzien. Super handig, want het werkt ook zonder wifi. Ben je onderweg en heb je nog geen camping geboekt? Met deze app vind je alle dichtstbijzijnde campings! 

- Plan geen lange reisdag nadat je net de camper hebt opgehaald. Je weet nooit hoe druk het bij de ophaallocatie is en hoe lang het ondertekenen van de papieren en de uiteg duren. Daarnaast wil je natuurlijk boodschappen doen. Daar ben je gemakkelijk een uur aan kwijt. Wij kwamen die eerste dag niet verder dan 150 mijl en dit ligt echt niet aan het feit dat we drie meiden zijn...

- Neem tijdens het parkeren de tijd en stap uit om de bestuurder te assisteren. Wij waren met zijn drieën dus aan beide zijden kon iemand aanwijzingen geven. Kijk niet alleen naar de zij - en achterkant of het wel past, maar kijk ook uit voor uitstekende takken. De meeste ongelukken gebeuren namelijk op de camping  of de parkeerplaats! Vergeet niet dat je een cab-over boven je hoofd hebt dus als de voorbumper van de camper lijkt te passen, betekent het niet automatisch dat je cab-over er ook langs kan. Het klinkt logisch, maar als je te gehaast bent kan het zomaar fout gaan. Maar hey, you're on holiday, so what's the rush? 

- Loop altijd een controlerondje om de camper als je klaar bent voor vertrek; zijn alle slide-outs ingeklapt, is de waterleiding / elektriciteit / riolering afgekoppeld en zijn alle dakraampjes dicht? Dan ben je klaar voor vertrek! 

Het is ons gelukt de camper schadevrij af te leveren, zoals vele anderen, ik weet zeker dat het jou ook lukt. Veel camperplezier! Bekijk hier een camper reis vanuit San Francisco

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook