Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Een verblijf in de Lazy Bear Lodge

16 februari 2018 door Sander Leystra

Churchill - Manitoba - Canada - Doets Reizen

In het noorden van Manitoba woont een kleine gemeenschap in het dorpje Churchill. Wally Daudrich verhuisde hier in 1980 naartoe om te gaan werken als gids voor de ijsberen- excursies. In 1995 besloot hij zelf een lodge te bouwen en het hout verkreeg hij uit twee gebieden waar bosbranden alles verwoest hadden. De binnenkant van de bomen bleek echter nog bruikbaar en daar heeft hij de lodge van gebouwd.

Het heeft tien jaar geduurd voordat de deuren van de lodge geopend werden en sindsdien heeft hij allemaal wijzigingen aangebracht. Zo heeft hij de lodge verder uitgebreid: het heeft nu 33 kamers.

Lazy Bear Lodge - Churchill - Manitoba - Canada - Doets Reizen

De Lazy Bear Cafe heeft een gezellige ambiance waar je naast lekkere koffie drinken ook goed kunt eten. Niet alleen vind je hier een uitgebreid ontbijtbuffet, ook hebben ze een zeer goede lunch- en dinerkaart met iedere dag een special. Er worden veel lokale producten geserveerd en de bizon en arctic char (vis) zijn aan te raden.

Bij de receptie is een klein souvenirwinkeltje waar je merchandise van Lazy Bear Expeditions kunt kopen. Tevens boek je hier eventueel extra excursies bij. Ze kunnen je met alles helpen. Naast de excursies die georganiseerd worden door de lodge kun je ook altijd vragen naar eventueel een begeleide wandeltocht of rondleiding door het dorp.

Churchill - Manitoba - Canada - Doets Reizen

De kamers zijn gezellig maar vrij basic ingericht. Alles is er wat je nodig hebt en de houten balken en warme kleuren geven de kamer een knusse uitstraling. Net voor je naar de kamers toegaat is er een soort woonkamer gecreëerd waar je bij de open haard een boek kunt lezen of spel kunt spelen. Dit is tevens de ontmoetingsplaats voordat je op expeditie gaat. Vaak zie je hier in de avond gasten bij elkaar komen om over avonturen van die dag te praten. De plaats om mensen van over de hele wereld te ontmoeten en bijzondere ervaringen te delen.

Lazy Bear Lodge - Churchill - Manitoba - Canada - Doets Reizen

Verwacht van de lodge geen overdreven luxe. Het is wel een zeer fijne en mooie accommodatie waar iedereen zichzelf kan zijn en onvergetelijke herinneringen kan creëren. Je komt er niet alleen om in een prachtige lodge te verblijven, maar ook om fantastische excursies te ondernemen. Alle excursies worden uitgevoerd door zeer vakkundige en enthousiaste gidsen die allemaal al enige tijd in Churchill wonen en veel van de omgeving weten. In de aangeboden pakketten zitten al meerdere excursies, maar je kunt ter plaatse altijd nog extra activiteiten bijboeken. Je gaat iedere dag met een kleine groep op pad, waardoor er veel persoonlijke aandacht is. Er wordt voor iedereen tijd genomen.

De minimumleeftijd is twaalf jaar, omdat je bij veel van de excursies lange tijd stil moet zitten en geduld dient te hebben. Daarnaast draag je bij verschillende excursies speciale kleding die er niet in kindermaten is. Soms nemen gasten eigen drysuits en floatings suits mee als de kinderen nog niet groot genoeg zijn. Tip: wacht liever totdat de kinderen een jaar of 16 zijn zodat ze met alle excursies mee kunnen.

Churchill - Manitoba - Canada - Doets Reizen

Churchill - Manitoba - Canada - Doets Reizen

Churchill ligt wellicht niet direct op de route wanneer je naar Canada reist, maar het is zeker de moeite waard. Wanneer je een speciale en unieke reis wilt maken naar een locatie die weinig wordt bezocht door toeristen, dan is de Lazy Bear Lodge met zijn onvergetelijke excursies echt iets voor jou!

Noorderlicht Churchill - Manitoba - Canada - Doets Reizen


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook