Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Overzicht

Wildernis ervaring in Colorado

22 mei 2018 door Elske Doets

Ik lag op een yogamat en ademde de ijle lucht in, terwijl boven mij 3 kolibries zoemden. 

Dit was zomaar een bijzondere ervaring tijdens mijn verblijf in Cloud Camp Broadmoor in Colorado Springs. Deze 'wildernis ervaring', zoals de Broadmoor dit noemt, omvat een houten historische lodge op de top van een berg op bijna 3000 meter hoogte. Je kijkt uit op Pikes Peak met een top van 4300 meter, de knalrode ‘Paaseiland-achtige’ keienpartijen van Garden of the Gods, en in de diepte Colorado Springs met diverse luchtmachtbasissen. Al met al een krachtige en machtige mix van elementen die Amerika wat mij betreft groot hebben gemaakt. 


Ik verbleef in 'Fisher Cabin', een luxe houten hut met privébalkon. De ongelooflijk heldere nacht hield mij wakker. Ik heb nog nooit van zo dichtbij de maan gezien, zelfs de schaduw van de aarde was heel helder zichtbaar. Naast de maan schitterde Venus heel sterk. Iets eerder die avond werden wij buiten na het diner bij een open vuur verwend met marshmallows en chocolade. 


Het diner met alle 24 gasten genoten wij gezamenlijk aan een grote tafel bij de open haard in de lodge. Deze ruimte is heel eclectisch ingericht met allerlei originele wildwest kunst en 'first nations' kleding en kleurrijke plafondschilderingen. 

Doordat de sfeer zo ongedwongen is heb je met alle gasten fijne gesprekken. Of dat nu overdag is als je elkaar tegenkomt of wanneer je iets gezamenlijks doet. Als je wilt kun je de hele dag gaan wandelen, yogales nemen, boogschieten of gewoon mijmeren en genieten van het magnifieke uitzicht. De eerste avond zat ik aan tafel met een kolonel en zijn echtgenote uit Texas. Hij had gevochten in de Vietnam oorlog. Bijzonder om zo ervaringen uit eerste hand te horen. Het plaatje van het grootse Amerika is helemaal compleet met de vlagceremonie om 18.00 uur tijdens het afspelen van het Amerikaanse volkslied 'America the Beautiful', dat overigens hier is geschreven. 

Letterlijk en figuurlijk een warm bad. Luxe in de wildernis!

Zelf overnachten in de Broadmoor Cloud Camp? Klik hier.


Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook