Bosbranden Jasper Meer info
Overzicht

James Bond Gletsjer

18 augustus 2016 door Melvin Malepaard

Als fan van James Bond stond een bezoek aan de Jökulsárlón Glacier Lagoon hoog op mijn to-do lijstje.


Op deze Glacier Lagoon zijn namelijk scènes opgenomen voor de klassieker ‘Die Another Day’. Het gletsjermeer, gevoed door een gigantische gletsjer, is met recht een geliefde plaats om filmscènes op te nemen. Behalve Die Another Day zijn er delen van Beowulf and Grendel, Tomb Raider, Batman Begins en A View to a Kill opgenomen.

IJsklontjes spotten op grote schaal? Dit kan in IJsland tijdens je bezoek aan Jökulsárlón Lagoon. Tijdens mijn bezoek aan IJsland ging ik aan boord van een bootje om te varen tussen huizenhoge, diepblauw en spierwitte, 1000 jaar oude ijsschotsen. Het is een bizarre omgeving want de gletsjer grenst pal aan zee.

De zee in deze omgeving is dan ook voorzien van ijsschotsen die al snel smelten en opgaan in de zee. Met een beetje geluk zie je net als ik, zeehonden zwemmen of een puffin voorbijfladderen. Hoewel de grote ijsschotsen van een afstand al indrukwekkend zijn, zijn ze juist ook van dichtbij bijzonder. Zo zie je as van verschillende vulkaanuitbarstingen die als het ware een tijdlijn vormen in het ijs. De contrasterende zwartbruine lijnen op het diepblauwe en witte ijs is prachtig. Logisch dus dat men voor de Jökulsárlón Glacier Lagoon kiest voor het schieten van prachtige filmopnames!


Tip: de naastgelegen Glacier Lagoons Fjallsárlón en Breiðárlón zijn minstens zo mooi!

Bekijk hier onze autorondreizen naar Ijsland

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook