Overzicht

Musea in de Four Corner Area

25 april 2017 door Elske Doets

Tijdens onze reis in de Four Corner Area zijn we ook een aantal geweldige musea tegen gekomen.

Zo is Santa Fe een stad met veel kunst, musea en art galeries. Persoonlijk vinden wij het Georgia O’Keeffe Museum bijzonder. Deze kunstenares bracht het laatste deel van haar leven in New Mexico door en was voor haar tijd (jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw) erg vooruitstrevend. Haar stijl is een mix van abstract en figuratief. Ze schilderde veel kubistische gebouwen, super close ups van bloemen en schedels van koeien, voor die tijd erg modern.


In Tucson vonden we tijd om het machtige Pima Air Museum te bezoeken. Hier zijn binnen en buiten honderden indrukwekkende vliegtuigen tentoongesteld. De B17, de B36, de B52, RS71, straaljagers maar ook presidentiële vliegtuigen, helikopters en nog veel meer. Je rijdt op weg naar het museum als voorproefje al langs diverse vliegtuigkerkhoven in de woestijn.


Tegenover het museum ligt de Davis Montham Air Force Base, waar je de nodige vliegbewegingen kunt zien. Ook zijn er mogelijkheden om site tours naar deze basis te maken vanuit het museum. Wat wij hier het meest indrukwekkende vonden, is dat bij bijna elk vliegtuig een gepensioneerde oorlogsveteraan stond die dat type vliegtuig ook echt gevlogen had. Zij vertelden ons uit eerst hand hun ervaringen over het vliegen en de oorlog waarin zij vlogen. Heel bijzonder was onze ontmoeting (nota bene op 5 mei) met Richard Bushong van 93 jaar oud. Hij is veteraan uit de Tweede Wereldoorlog, heeft op een B17 gevlogen en ondermeer Berlijn gebombardeerd. Een echte held en nog super helder in zijn herinneringen. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook