Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Florida – dé perfecte combi van stad en strand

12 april 2024 door Dustin Daanen

Florida blijft immens populair vanwege de heerlijke combi van strand, tropisch weer en de enorme diversiteit aan activiteiten. Zelf mocht ik dat ook ervaren tijdens mijn reis, vooral aan de westkust. Zo is St. Pete Beach de ideale bestemming om tot rust te komen op uitgestrekte, witte zandstranden. En heb je tegelijkertijd op een half uur rijden de bruisende stad Tampa aan je voeten liggen. Genieten maar! 

The Don CeSar

Als je van exclusieve accommodaties houdt, kijk je op St. Pete Beach je ogen uit. Neem The Don CeSar, het gigantische, roze kasteel dat overal bovenuit torent zodra je de brug naar het strand oversteekt. Bij het inchecken word je verrast met een glaasje bubbels. En wat lekker comfortabel dat al je koffers door het personeel naar je kamer worden gebracht. Het is het absoluut waard om in The Don CeSar voor een kamer met zeezicht te kiezen. Ik voorspel: op dit resort raak je niet snel uitgekeken. Er is om te beginnen een divers aanbod van boutique-winkeltjes. Daarnaast kun je even helemaal ontspannen in de spa of je conditie op peil houden in de grote sportschool. Er is zelfs de mogelijkheid om sportlessen te volgen, zoals aqua fitness, yoga of danslessen aan het strand en ook groepslessen in de sportschool. Voor de smaakpapillen valt er ook volop te genieten. Zo vind je er een award-winning restaurant, Maritana, waar alle gerechten bereid worden met enkel producten van lokale boeren en vissers.

Florida - Amerika vakantie - Doets Reizen

John’s Pass Village

Zo’n groepje lokale vissers van de Maritana kun je zomaar tergen het lijf lopen bij John’s Pass Village. Op deze oude, houten pier zie je aan de ene kant talloze vissersbootjes liggen en aan de andere kant een heerlijke hoeveelheid gezellige winkeltjes, restaurants en cafés. Vanaf de pier vertrekken veel boottours, waardoor je bijna voortdurend enkele themaboten kan zien liggen, waaronder een piratenboot. Nieuwsgierig geworden? John’s Pass Village is te vinden bij Madeira Beach, een kwartiertje rijden richting het noorden van St. Pete Beach.

Florida - Amerika vakantie - Doets Reizen

Bruisend Tampa

Afhankelijk van waar je aan de kust verblijft en hoe druk het op de weg is, ben je in 30 á 45 minuten in het bruisende centrum van Tampa. Het wemelt er van de hippe restaurants en cafés. Absolute aanrader als je dol bent op wandelen: The Tampa Riverwalk. Dit is een wandelroute van ruim vier kilometer langs de Tampa River, die je langs een heel aantal bezienswaardigheden van de stad leidt. Begin je bij de gezellige Heights Market bij Armature Works, loop dan door naar Curtis Hixon Park en eindig je wandeling op het terras bij Sparkman Wharf. 

’s Avonds is de Riverwalk ook nog eens prachtig verlicht met verschillende kleuren!

Florida - Amerika vakantie - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook