Corona-virus maatregelen

Corona-virus maatregelen. Lees meer

Overzicht

Reisverslag Sjanneke Geertsma - Florida

28 januari 2016 door Sjanneke Geertsma

Reisverslag Sjanneke Geertsma - Florida

Enkele weken geleden ben ik op reis geweest naar Florida, en deze week geef ik aan mijn collega’s een presentatie over deze geweldige reis. Het is heerlijk om weer even terug te blikken op een aantal mooie momenten en gebeurtenissen.

Het was voor mij de vierde keer dat ik een bezoek bracht aan de Sunshine State. Ondertussen voelt het een beetje als thuis komen, wanneer het vliegtuig de Amerikaanse bodem raakt. Elke keer ontdek ik weer nieuwe, leuke dingen. Ik ben dan ook nog lang niet uitgekeken op de stranden en steden die Florida te bieden heeft.

We zijn vanuit Orlando naar Miami gereden. We reden via de Oostkust van Florida, en daarbij heb ik ook een bezoek gebracht aan de Keys. De Oostkust van Florida is echt een aanrader, en was voor mij een hele verrassing. De stranden hier zijn heel gevarieerd en natuurlijk. Het is hier allemaal wat ruiger dan aan de West Kust van Florida, bij de Golf van Mexico.

Ik ben verliefd geworden op West Palm Beach. Wat een sfeervolle en gezellige plaats is dat! Het is hier allemaal wel vrij upscale. Het wordt hier ook wel eens het Cannes of St. Tropez van Florida genoemd. In deze plaats is, naast de luxe winkels, huizen en grote jachten, ook veel historie te vinden. Het toerisme in Florida is in Palm Beach en omgeving begonnen. Een overblijfsel hiervan is het luxe Breakers Hotel. Het is heel leuk om te gaan eten bij Pizza el Fresco op Worth Avenue. Hier kan je heerlijke gezonde pizza’s krijgen.

West Palm Beach - Florida - Doets Reizen

Een ander hoogtepunt van de reis was Key West. We verbleven in het Crowne Plaza la Concha, te midden van Duval Street. Je loopt je hotel uit en bent direct in het midden van alle gezelligheid, van winkeltjes en restaurantjes. Ook het meest zuidelijke puntje en Mallory Square zijn te voet te bereiken. Op Mallory Square heb ik deelgenomen aan de Sunset Celebration. Het ondergaan van de zon wordt hier elke dag gevierd, super mooi!

The Keys - Florida - Doets Reizen

Tijdens de reis heb ik natuurlijk ook diverse excursies ondernomen. De leukste was de Segway Tour in Miami. Van te voren leek het me geen goed plan om op zo’n apparaat door het drukke Miami te rijden, maar achteraf kan ik het iedereen aanraden om dit wel te doen! Je ziet zo echt alles van Miami Beach. Ook het Kennedy Space Center was een hoogtepunt van mijn reis. Zo leuk om alles te weten te komen over de ruimtevaart, en om die enorm grote raketten en spaceshuttles van dichtbij te zien.  

Miami Beach - Miami - Florida - Doets Reizen

Ik kan nog wel uren doorschrijven over Florida. Elke plaats is uniek, anders en de moeite waard om te bezoeken. Ik kan wel zeggen dat ik echt mijn hart verloren heb aan deze staat, en ik kan niet wachten om weer “thuis te komen”.

Bekijk hier onze Florida totaal Reis

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook