Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Super handige shuttle service tussen de hoogtepunten Lake Louise en Moraine Lake!

13 december 2023 door Lieke Zuurbier

Mooiste meer van mijn hele leven

Lake Louise en Moraine Lake zijn, in alle bescheidenheid, de niet te missen hot spots als je naar West Canada reist. Juni 2023 ben ikzelf naar deze regio geweest en achteraf kan ik niets anders zeggen dan dat Moraine Lake het mooiste meer was dat ik tijdens mijn reis gezien heb (en misschien wel tijdens mijn hele leven!).

Online reserveren

Gelukkig is de shuttle bus die pendelt tussen deze geweldige meren, Lake Louise en Moraine Lake, ook na de coronaperiode gebleven. Deze bus wordt beheerd door de Parks Canada-organisatie. Op hun site kun je van tevoren een online reservering maken voor een tijdslot op de door jou gewenste datum.

Wat de algemene toegang betreft: zodra je eenmaal een parkreservering gemaakt hebt, ontvang je online een barcode die je kunt uitprinten en inleveren wanneer je bij de parkbalie arriveert.

Ter plekke wordt alles duidelijk via borden aangegeven. Ook waar je moet parkeren. 

Lake Louise Shuttle – Banff National Park – Alberta – West Canada - Doets Reizen

Naar de shuttle bus…

Het parkeerterrein is voor Nederlandse begrippen super groot. Het ligt naast het Lake Louise Mountain Resort en het moet raar lopen wil je er geen plekje kunnen vinden. Wanneer je inderdaad een parkeerplaats hebt bemachtigd, loop je richting het Lake Louise Mountain Resort en daar, op de parkeerplaats voor het hotel, vind je de shuttle bussen en de huisjes vanwaar de excursies vertrekken. In diezelfde huisjes meld je je aan voor de shuttle.

Op onderstaande afbeelding zie je hoe dit vertrekpunt er uitziet.  

Lake Louise Shuttle – Banff National Park – Alberta – West Canada - Doets Reizen

Welk prachtige meer het eerst?

Vervolgens kun je naar eigen inzicht besluiten of je naar Lake Louise of Moraine Lake wilt gaan. Zelf ben ik als eerste naar Lake Louise geweest en vanaf daar heb ik de shuttle genomen naar Moraine Lake.

De shuttle bus ziet eruit zoals hieronder:

Lake Louise Shuttle – Banff National Park – Alberta – West Canada - Doets Reizen

Neem je tijd!

Als je bij Lake Louise aankomt zul je nog een klein stukje moeten lopen om het prachtige meer te kunnen bewonderen. Eenmaal bij het meer zijn er diverse wandelpaden en hikes waaruit te kiezen valt. Tijd is nauwelijks een factor, want je kunt zelf bepalen wanneer je met een tweede shuttle bus naar Moraine Lake wilt afreizen. Ook de kans dat je in de verkeerde bus stapt is klein, want er staat duidelijk aangegeven in welke rij je moet staan voor de shuttle naar Moraine Lake en in welke rij voor de terugreis naar het parkeerterrein.

Onderstaande afbeelding van waar de rij begint voor de shuttle terug naar het parkeerterrein.

Lake Louise Shuttle – Banff National Park – Alberta – West Canada - Doets Reizen

Voor elk wat wils

Al naar gelang je stemming en uithoudingsvermogen kun je voor een korte of lange hike kiezen. Er is voor elk wat wils! Minder makkelijk zal het zijn om geen mensen tegen te komen: beide meren zijn enorm populair! Tip: zorg dat je genoeg water en eten meeneemt zodat je zo lang mogelijk kan genieten van deze intens prachtige natuurwonderen!

Zelf koos ik voor…

Ik ging uiteindelijk voor de “Farview Look Out”-wandeling bij Lake Louise. Dat is een wandeling waarbij je vrijwel een uur lang aan het klimmen bent. Omdat ik geen ervaren wandelaar ben, vond ik deze hike behoorlijk pittig, mede omdat het vrij stijl omhoog gaat. Maar eenmaal boven ben je blij dat je de inspanning hebt geleverd. Wat-een-uitzicht!

Onderstaande afbeelding is gemaakt vanaf de lookout. 

Lake Louise – Banff National Park – Alberta – West Canada - Doets Reizen

Meest gekozen

Bij Moraine Lake heb ik vermoedelijk de meest gekozen wandeling gemaakt. Vrijwel gelijktijdig aan het zien van het adembenemende meer zie je ook het begin van deze wandeling. Het is een wat rotsachtige route, maar wel met goed bewandelbare trappen. De wandeling duurt ongeveer twintig minuten en het uitzicht bovenaan vergeet je niet snel meer!  

Moraine Lake - Doets Reizen - West Canada

Ideale volgorde

Ik raad iedereen aan Moraine Lake als laatste te bezoeken, vanuit het bekende motto: “Safe the best for last!

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook