Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Top 5 meren in West Canada

13 december 2023 door Lieke Zuurbier

Afgelopen juni ben ik drie weken naar West Canada geweest. Tijdens de reis heb ik verschillende, onvergetelijke meren mogen bezoeken, de een nóg weer mooier dan de ander. Om te proberen in korte tijd te beschrijven welke sensaties je als bezoeker ondergaat, stel ik een Meren-Top-5 samen, zodat je per meer weet welke kwaliteiten en schoonheden je kunt verwachten. 

Azuurblauw wateroppervlak waar je ogen blij van worden… (Moraine Lake op 1)

Het meer dat onomstreden bij mij op nummer 1 staat, is Moraine Lake. De kleur van het water is bijna mooier dan wanneer je er je mooiste kleurenfilter op loslaat. Naast de kleur van het water is ook de ligging waanzinnig indrukwekkend: ietwat kronkelend tussen bergen en bossen. Het betoverende Moraine Lake ligt in de buurt van het plaatsje Lake Louise in Banff National Park

Moraine Lake - Banff National Park - Alberta - Canada - Doets Reizen

Prachtig overnachten, direct aan het meer… (Emerald Lake op 2)

Een van de redenen dat Emerald Lake hoog op mijn lijstje staat is dat je er, direct aan het meer,  zo schitterend kunt logeren. Emerald Lake zelf is een schilderachtig zoetwatermeer gelegen in Yoho National Park. Het fantastische hotel waar ik heb mogen overnachten heet de Emerald Lake Lodge. Écht een aanrader! 

Emerald Lake – Yoho National Park – Alberta – West Canada - Doets Reizen

Fijne wandelroutes en fantastische uitzichtpunten… (Lake Louise op 3)

Lake Louise is aantrekkelijk door de diversiteit aan wandelroutes rond het meer. Bovendien is dit meer goed te combineren met een bezoek aan Moraine Lake. Zelf heb ik de “Farview Look-Out”- route gedaan. Dit is een wandeling met een pittig stijgingspercentage, maar je wordt ervoor beloond! Aan het einde, bij het uitkijkpunt bovenaan de boom toppen, heb je een prachtig, wijds zicht op het meer en de omgeving eromheen. Deze wandelroute is wat mij betreft dan ook een enorme aanrader. 

Lake Louise – Banff National Park – Alberta – West Canada - Doets Reizen

Toegankelijk en van grote schoonheid… (Bow Lake op 4)

Je kunt zeggen dat het ‘maar’ op de vierde plek staat, maar Bow Lake heeft een unieke combinatie van schoonheid en dat het makkelijk te bewonderen is. Als je namelijk over de Icefield Parkway rijd  kun je simpelweg niet voorbij de schoonheid van Bow Lake kijken. Mijn advies: blijf niet in de auto, maar maak er een fijne tussenstop van!

Bow Lake – Icefields Parkway – Banff National Park – Alberta – West Canada - Doets Reizen

Op weg naar dit supergrote meer beren gezien… (Maligne Lake op 5)

Last but not Least, Maligne Lake. Dit supergrote meer ligt in Jasper National Park en biedt ruimte aan allerlei activiteiten, zoals een cruise maken, kanoën en wandelen (verschillende routes). Wat dit meer ook ontzettend leuk maakt is de weg ernaartoe. Onderweg naar Maligne Lake had ik het voorrecht twee beren en een eland tegen te komen. Echt super tof!

Maligne Lake – Jasper National Park – Alberta – West Canada - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook