Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

SURFEN AAN DE CALIFORNISCHE KUST - De beste stranden en surfspots

7 juni 2024 door Thijs Boogaard

In 1963 begrepen de fameuze Beach Boys het al: surfen aan de Californische kust is de hemel op aarde. In hun legendarische hit ‘Surfin’ USA’ bezingen ze de beste stranden en surfspots in Californië, maar gelukkig voor dit blog zijn ze in hun liedtekst niet volledig (wij wél).  

If everybody had an ocean
Across the U.S.A.
Then everybody'd be surfin'
Like Californi-a

You'd seem 'em wearing their baggies
Huarachi sandals too
A bushy bushy blonde hairdo

Surfin' U.S.A.
You'd catch 'em surfin' at Del Mar
Ventura County line
Santa Cruz and Trestle

Tot zover de Beach Boys.

In deze blog laten we de verschillende surfspots in Californië voorbijkomen, van geschikt voor beginners tot en met de ervaren surfers die spektakel willen.

Californië - Doets Reizen

Santa Cruz, altijd het passende niveau

Geboorteplaats O’Neill
Santa Cruz is een niet te missen hoogtepunt wat betreft surfen in Californië (de Beach Boys wezen er al op). Behalve dat het een unieke surflocatie is, is het de geboorteplaats van het wereldwijd bekende merk O’Neill. Nou ja, niet helemaal. De legendarische Jack O'Neill begon in de jaren ‘50 net iets verderop met het produceren van wetsuit – namelijk vanuit een garage in San Francisco. Negen jaar later opende hij zijn eerste surfwinkel in Santa Cruz. Daarmee de basis leggend voor de iconische relatie tussen O'Neill en Santa Cruz. Het hoofdkantoor van O'Neill is er nog steeds gevestigd.

Verschillende stranden
Het mooie aan Santa Cruz is dat het niet uitmaakt op welk niveau je surft. Voor elke doelgroep is een strand beschikbaar waar je op het geschikte niveau kunt surfen. En heb je helemaal nog geen surf-ervaring? Dan verdient het aanbeveling les te nemen bij Cowell’s Beach. Heb je daarentegen al vaker gesurfd? En ben je op zoek naar uitdaging? Dan is Steamer Lane een geweldig strand. 

Huntington Beach, perfecte golfslag voor spectaculair surfen 

Consistente golven
Welkom in Surf City USA, beter bekend als Huntington Beach! Hier tref je de meest aanlokkelijke golven ter wereld om te surfen. Weinig surfers krijgen niet onmiddellijk de kriebels als ze de golven van Huntington Beach zien. Deze golven vallen op door hun consistentie. Dat maakt ze zo geliefd bij de echte surf-fanaten. 

Bij de pier of dichter bij het strand
Door de lange stranden en de enorme Huntington Pier kun je, net als in Santa Cruz, verschillende keuzes maken. Wil je bijvoorbeeld spektakel en uitdaging? Dan kan je tegen de pier aan surfen. Wil je daarentegen bijleren – dus beter surfen dan je nu doet – dan is het logisch dichter bij het strand te surfen.

Surfshops
Bij de Huntington Beach Pier vind je verschillende surfshops. Daar kun je materiaal huren of je inschrijven voor surflessen.  

Californië - Doets Reizen

Pismo Beach, langs Highway 1 

Beginners en longboarders 
Pismo Beach is een van onze favoriete overnachtingen langs Highway 1. Het is ook een fantastische plek om te surfen, vanwege de ideale golfslag (niet overdreven krachtig en daardoor een uitstekende locatie voor longboarders en beginners). Langs de Pismo Pier zijn diverse surfverhuurlocaties waar je materiaal kunt huren en surflessen kunt boeken.

Cliffs Hotel, trap af en surfen!
Als je verblijft in The Cliffs Hotel and spa (aanbevolen!), dan is er een surfshop om de hoek. Naast het tankstation vind je Shell Beach Surf Shop. Je kunt er een surfboard en wetsuit huren voor 30 dollar per 24 uur. Leuk om ’s avonds met zonsondergang te surfen en misschien de volgende ochtend ook. Vanaf het hotel pak je de trap naar beneden, richting de South Palisades Park. De surfshop biedt ook surflessen aan. 

De surfspots in dit blog zijn opgenomen in onze bekende reis Droomreis Gouden staten vanuit San Francisco

Californië - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook