Overzicht

Voor het eerst met de camper op pad in West-Amerika

14 juli 2018 door Anne Slot

Afgelopen mei heb ik samen met mijn partner voor het eerst een camperreis gemaakt door het veelzijdige zuidwesten van Amerika. Het was een geweldige ervaring en één om nooit te vergeten. Wij hebben al eens eerder een rondreis gemaakt door Amerika, maar dan met de auto. Ik had ook nooit gedacht dat ik een camperreis echt leuk zou vinden! Ik zal jullie vertellen hoe ik deze reis heb ervaren!

Met de camper in Yosemite National Park

Wij begonnen onze reis in San Francisco, in mijn andere blog schrijf ik over; waarom San Franisco de perfecte startlocatie is van een camperreis. We reisden in drie weken tijd helemaal vanuit het prachtige San Francisco naar Denver en hebben in die laatste stad de camper weer ingeleverd. Na het ophalen van de camper zijn wij in één keer naar Yosemite National Park gereden. Voordat we aan deze rit begonnen zijn wij langs een grote supermarkt gereden, denk bijvoorbeeld aan een Walmart, FoodMax of Target! We kochten alvast wat ingrediënten voor het ontbijt voor de volgende ochtend, flesjes water, fruit, wat te snacken en wc papier! Het kampeeravontuur kon wat ons betreft gaan beginnen!

Wij hadden alle campings vooraf geboekt, dit is echt een aanrader, omdat je zo zeker weet waar je de volgende nacht verblijft en je bent verzekerd van een goed plekje! Wij kozen ervoor om op camperplaatsen te verblijven met full hook-up aansluitmogelijkheden, zodat wij tijdens de avond/nacht/ochtend van alle faciliteiten waren voorzien in de camper. Op de full hook-up camperplaatsen sloten we de camper aan op water, stroom en riolering. Dit leek aanvankelijk ingewikkeld, maar het is erg simpel en binnen een handomdraai ben je klaar om te genieten van alle faciliteiten in en rondom de camper. Bovendien baart oefening kunst, want na de eerste keer leer je telkens weer hoe je de camper steeds sneller kunt aansluiten op alle faciliteiten. Door de aansluitmogelijkheden op de campings hoefden wij overigens ook maar af en toe de watertank bij te vullen en tevens konden we dankzij de stroomvoorziening van de campings altijd de airco in de camper aanzetten (het werd tijdens de reis soms wel 35 graden of hoger!). 

Waar wij extra rekening mee hebben gehouden tijdens onze eerste camperreis, is het parkeren! Wij hebben vooraf uitgezocht op Google waar er openbare parkeerplaatsen zijn voor camper van 25ft of langer. Zodoende konden wij ons navigatiesysteem  goed instellen en hoefden we niet lang te zoeken naar een parkeerplek. Ons advies is daarom ook altijd: vertrek vroeg zodat er nog parkeerplek is! Een camper is vrij groot en deze parkeer je niet zomaar ergens ‘tussen’.

Onderweg met de camper

Ten slotte hebben wij goed gebruikgemaakt van tips van anderen. Zo hadden wij al een aantal dingen vanuit Nederland mee genomen, zoals extra handdoeken, vaatdoekjes, theedoeken, flacon met wasmiddel en afwasmiddel, een peper- en zoutstel en wat knijpers!

Wij hebben enorm genoten van de vrijheid van het reizen met een camper, je hebt alle spullen bij de hand en kunt overal een leuke picknickstop maken en wat lekkers bereiden! Ideaal voor iedereen die liever niet uit de koffer wil leven en die ervan houdt om zelf in de camper een heerlijk ontbijt in de ochtend, een lekkere lunch in de middag en een verrukkelijke maaltijd in avond te bereiden!  

Bekijk hier onze camperreizen naar West USA

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook