Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Wat mag je niet over slaan in de Appalachian Mountains?

24 september 2019 door Angela Kuijs

De Appalachian Mountains is een lange strook waar de Blue Ridge Parkway door heen loopt. Hier kun je o.a. de Blue Ridge Mountains vinden en de Great Smokey Mountains National Park. Wist je dat de Great Smokey Mountains National Park het drukst bezochte park van de Verenigde Staten is. Dat is natuurlijk al een van de redenen waarom ik zelf moest zien wat dit park zo populair maakt.

Appalachian Mountains - Blueridge Parkway - North Carolina - Amerika - Doets Reizen

Vanaf het noorden, zoals Washington DC of vanaf het oosten, zoals Asheville, rijd je gemakkelijk de Blue Ridge Parkway op. Gelijk heb je het gevoel dat je al diep in een natuurgebied bevindt. Het is allemaal groen om je heen en de prachtige bergweggetjes volgen de lijnen van de bergen. Het rijdt heerlijk en onderweg zijn er genoeg punten waar je kan stoppen om te genieten van de uitzichten, want die zijn waanzinnig! De vergezichten reiken ver en in de verte zie je dan ook de blauwe mysterieuze gloed wat dit gebied o.a. zo bekend maakt. Af en toe kan je een van de zijwegen in en bij Sliding Rock Recreational Area of de Looking Glass Falls kan je ervoor kiezen om een verfrissende duik te nemen.

Appalachian Mountains - Blueridge Parkway - North Carolina - Amerika - Doets Reizen

In de Great Smokey Mountains vind je deze prachtige vergezichten natuurlijk ook. Hier is voor elke toerist wel iets te doen. Houd je meer van de uitzichten, dan zijn hier natuurlijk ook genoeg stoppunten. Geef je de voorkeur aan een korte klim, bezoek dan Clingmans Dome. Dit is het hoogste uitzichtpunt in het park en zoals je natuurlijk al kan raden is dit prachtig! Zorg wel dat je hier voor 10 uur bent, dan is het nog iets rustiger. Indien je houdt van een uitdagendere hike, rijd de weg dan weer een  stukje terug en stap uit bij het begin van de Alum Cave Trail. Je kan er voor kiezen om tot de grot te lopen of tot de helft, de Alum Cave Bluffs. De route hier naar toe is al prachtig en je hebt het gevoel alsof je door een soort
tropisch regenwoud loopt, maar hij de Alum Cave Bluffs wordt je helemaal verrast. Neem de tijd om deze indrukwekkende rotsformatie te bekijken, maar dat moet lukken want de pauze is welverdiend.

Great Smokey Mountains National Park - Tennessee - Amerika - Doets Reizen

Aan het begin gaf ik al aan dat de Great Smokey Mountains National Park het drukstbezochte park is van de VS. Aangezien het park zo ontzettend uitgestrekt is voelt dit niet zo. Bij de meeste uitzichtpunten sta je vaak helemaal alleen. Asheville, Gatlinburg en Pigeon Forge zijn perfecte plaatsjes als uitvalsbasis voor dit fantastische park!

Appalachian Mountains - Blueridge Parkway - North Carolina - Amerika - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook