De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Rondreis Nevada

Nevada, dat is naast het ongelofelijke Las Vegas alleen maar woestijn, wordt er vaak gedacht. Maar een rondreis Nevada heeft zeker meer te bieden, zoals prachtige natuur in Valley of Fire State Park. Maar ook de imposante Hoover Dam, de eenzame Highway 50 en het jaarlijkse evenement Burning Man.

Las Vegas

Wie Nevada zegt, denkt vaak direct aan Las Vegas. Een gigantische stad middenin de woestijn. Las Vegas leeft 24 uur per dag en 7 dagen per week. Het is een stad waar niets te gek is. Aan de bekende straat de ‘Strip’ vind je allerlei gigantische hotels in het thema van New York tot Parijs en van Venetië tot Egypte. De hotels bekijken is al een beleving op zich. Bezoek de bekende fonteinshow van het Bellagio Hotel of aanschouw een uitbarstende vulkaan bij het Mirage Hotel. Uiteraard kan er ook veel gegokt worden in Las Vegas, maar vergeet ook zeker niet om een grote show bij te wonen, zoals Cirque du Soleil! 

Celine Dion Concert - Las Vegas - Nevada - Doets Reizen

Highway 50

Highway 50 is een unieke beleving. Deze Highway wordt namelijk ook wel de eenzaamste route van Amerika genoemd. Highway 50 is zo een beetje het tegenovergestelde van het bruisende Las Vegas. Het is een prachtige, eindeloze weg die het gevoel geeft dat je alleen op de wereld bent. Kilometers lang zal je weinig kans hebben om iemand tegen te komen. In de kleine stadjes die je tussendoor tegenkomt is vaak nog een historisch gebouw te vinden waar je een hapje kunt eten. De Highway 50 is daarom echt een must om te rijden tijdens een rondreis door Amerika.

Cruise America - Arizona -  Doets Reizen

Valley of Fire State Park

Op nog geen uur rijden van Las Vegas vindt je het spectaculaire Valley of Fire State Park. Dit prachtige natuurgebied is in duizenden jaren gevormd tot wat het nu is. Vroeger was dit de bodem van de zee, maar nu vind je er mooie gekleurde structuren van zandsteen en bizarre zandsteenformaties. De weg kronkelt prachtig door de prachtige rotsformaties heen. In de zon lijken sommige rotsen wel in vuur en vlam te staan. Als jouw rondreis door Nevada zich vervolgt naar andere staten, zoals Utah, dan kan je dit perfect combineren met een bezoek aan Valley of Fire State Park. Vraag onze reisspecialisten om advies over de meest optimale route.

Valley of Fire State Park - Nevada - Doets Reizen - Credits Travel Nevada and Sydney Martinez

Burning Man

Als je graag festivals bezoekt, heb je waarschijnlijk wel eens van Burning Man gehoord. Het is een gigantisch groot evenement midden in de Black Rock Desert van Nevada. Jaarlijks komen er duizenden mensen van over de hele wereld naar de woestijn van Nevada toe om Burning Man te bezoeken. Burning Man heeft geen bepaald muziek- of kunstthema. Het is de bedoeling dat de deelnemers een tijdelijke gemeenschap opbouwen waar iedereen zichzelf kan uiten in waar hij of zij het beste in is. Mocht je Burning Man willen bezoeken dan helpt Doets Reizen je graag bij de camperhuur

Burning Man - Festival - Nevada - Doets Reizen

Hoover Dam

Vlakbij Las Vegas ligt de bekende Hoover Dam. Tijdens je rondreis door Nevada is het zeker de moeite waard om een tussenstop te maken bij de Hoover Dam. Dit enorme bouwwerk is één van de grootste betonnen hydro-elektrische installaties ter wereld. Het voorziet maar liefst 1,3 miljoen mensen van stroom. Er is zo veel beton gebruikt voor dit imposante bouwwerk dat je er een tweebaansweg tussen New York en San Francisco van had kunnen aanleggen. Een indrukwekkende tussenstop dus die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Amerika  

Hoover Dam - Nevada - Doets Reizen - Credits Travel Nevada and Sydney Martinez

Autorondreis of Camperrondreis Nevada

Je kunt zowel met de auto als met de camper fijn reizen door Nevada. Alle campers die Doets Reizen aanbiedt, zijn voorzien van airco. Zelfs bij Las Vegas is er een campground aanwezig. Maak je een autorondreis? Verblijf dan in een van de fantastische themahotels in Las Vegas. Vraag onze reisspecialisten om advies voor jouw rondreis door Amerika!

Bellagio Hotel - Las Vegas - Nevada - Doets Reizen

Uitgelichte reizen