Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Nevada is een staat van uitersten. Op het drukste punt van de ‘Strip’ (Las Vegas) bevind je je te midden van mensenmassa’s, lichtshows, casino’s, grandioze hotels, spuitende fonteinen en elektronische reclames in de meest prikkelende omgeving die je kunt bedenken. Tegelijkertijd kun je in grote delen van Nevada, ook wel bekend als de Silver State, een kanon afschieten. En loopt dwars door Nevada ‘de eenzaamste snelweg van Amerika’, Highway 50.

De ‘thrill’ van Las Vegas

Of je nu één keer naar ‘Vegas’ gaat of na een bezoek niet weet hoe snel je wilt terugkeren: deze adembenemende gokstad, middenin de woestijn, laat niemand maar dan ook niemand onberoerd. Alles kun je er op de maximale manier doen: gokken, shoppen, eten, drinken, shows bekijken, rijk worden, berooid raken. Las Vegas is het even onbedreigde als spectaculaire toppunt van entertainment. Love it or hate it… Zelfs als je op de stoep voor een voetgangerslicht staat te wachten, gebeurt er van alles: schuren de mensenmassa’s langs je heen en word je besprongen door tientallen lichtreclames, die smeken om je aandacht. Één ding is zeker: je zult je hier geen moment vervelen. 

Topshows en toprestaurants

Behalve om de grote en luxe themahotels staat Las Vegas bekend om zijn imitaties van grote steden. Zo word je bij het Paris Hotel getrakteerd op een tweede Arc de Triomphe, Louvre en Eiffeltoren. Krijg je in hotel New York-New York een nagebouwde skyline cadeau. Heeft ‘The Venetian’ heel Venetië in het klein nagebouwd, inclusief gondels, en kun je er flaneren op een replica van het San Marcoplein. Bovendien is Las Vegas een ware optocht van toprestaurants, luxe winkels, galeries, golfbanen en spectaculaire shows, waaronder veel Cirque du Soleil-achtige circusacts die in eigen theaters optreden. Fan van concerten? Ook dan zit je hier goed. Vele clubs zijn elke avond gevuld met grote artiesten van Celine Dion tot dj's als Tiësto.

Highway 50, unieke beleving

Driekwart van de bevolking van Nevada mag dan in en rond Las Vegas wonen, dat betekent niet dat de ‘Silver State’ daarna een gesloten boek is. Integendeel. Als Amerikanen, die wat betreft autorijden en afstanden wel wat gewend zijn, Highway 50 ‘de eenzaamste snelweg van Amerika’ noemen, dan weet je dat je met iets bijzonders te maken hebt. En dat rijden op die prachtige weg zo ongeveer het tegenovergestelde is van de Vegas-ervaring. Ervaar deze eindeloze, rechte weg, de immense leegte en voel de wind die door je haren wappert!   

Rotsige ruigheid

Wil je de rotsige ruigheid van Nevada, de droogste staat van Amerika, proeven? Dan is er een keur aan natuurparken waar je mooie wandelingen kunt maken en van schitterende uitzichten kunt genieten. Denk aan Valley of State Fire Park, Catherdral Gorge State Park en Great Basin National Park. Wij verzorgen een breed scala aan rondreizen, stedentrips, camperreizen en roadtrips door Nevada.   

De mooiste natuurparken van Nevada

Logo Doets Reizen Amerika

Nevada